Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång vecka 10

Annons
Alla har väl velat byta liv någon gång. För deltagarna i TV3:s "Par på prov" blir det verklighet när andra säsongen drar i gång den 14 mars.

- Vi har verkligen fantastiska människor i den här säsongen. Och kvalitetsmässigt ligger vi mycket högre i och med att det är andra gången vi producerar programmet, säger producenten Hannah Rosander.

I premiäravsnittet av "Par på prov" får vi följa Åke Danielsson, från Vikarbyn i Dalarna, som kör ut mjölk på kvällar och nätter och jobbar som hovslagare på dagarna. Samt Kim, en pappaledig snickare från Eskilstuna som tagit sig ur ett mångårigt liv som drogmissbrukare.

Kim Gottchalk skickas till Vikarbyn och får tillbringa sin tid med hästar, hundar och katter i Dalarna. Samt med Åkes fru Susanne Säbb som inte gillar att städa eller att laga mat.

Åke Danielsson å sin sida får tillbringa tiden i en trång trea i Eskilstuna där han bor med Kims två barn och hans tjej Sofia Möller. Han visste ingenting om familjen han skulle tillbringa två veckor hos, utan fick bara en tågbiljett till Eskilstuna

- Det är klart att det var lite nervöst, men man får ju bjuda på sig själv lite ibland. Det visade sig vara ett helt annat liv än det jag var van vid på gården. De hade ju bara en liten lägenhet och gjorde inte så mycket på fritiden, säger Åke Danielsson.

En av överraskningarna för Åke Danielsson var att Sofia Möllers arbete är att sälja sexleksaker.

- Alltså, jag är ju inte motståndare mot sådana där grejer, men det är ju klart att det var lite pinsamt. Men de var ju där och filmade hela tiden och tv visar ju inte vad som helst, det är ju ett familjeprogram, säger han.

"Par på prov" sänds i åtta avsnitt, och vi får bland annat följa en indisk familj som byter med en familj i Karlstad och en Harley Davidson-åkande familj som byter med en begravningsentreprenörsfamilj. Alla deltagarna får själv anmäla intresse till att vara med i programmet och TV3 väljer sedan ut de som de tycker passar in.

- Vi tycker att det är viktigt att familjerna ska lära sig något av varandra. Det vore ju helt ointressant att blanda två likadana familjer, det måste finnas någon form av motsättning för att det ska vara kul att titta på. Vi vill spegla hela det svenska samhället, så vi har till exempel med ett kollektivboende den här säsongen. Man skulle kunna säga att kärnfamiljen är i minoritet, säger Hannah Rosander. (PM)

Mer läsning

Annons