Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång vecka 12

Annons
"Hipphipp - paw rikh-titt" SVT2 söndag 27/3 20.00

Över 190 000 personer har sett "Hipphipp - paw rikh-titt" på riktigt på Olympia i Lund. Det var meningen att svenska folket skulle få se tv-versionen av showen på trettondag jul, men sändningen ställdes in med hänsyn till tsunamikatastrofen. På söndag visas dock showen i sin helhet.

Humorserien "HippHipp!" hade premiär i SVT hösten 2001 och frisören Tiffany Persson från Staffanstorp och brandmannen "Kajan" Hansson gjorde succé i tv-sofforna.

Bakom "Hipphipp" står Lundaspexarna Anders Jansson och Johan Wester. Förra hösten fick de idén att ta tv-programmet till teatern, resultatet blev "Hipphipp - paw rikh-titt" på Olympia i Lund.

- Nu har vi gjort precis tvärtom, vi har spelat in scenföreställningen och sänder den i tv som en två timmar lång show i två akter, säger Johan Wester.

Med i showen finns också Sanna Persson som gör rollen som reseledaren Jolanta Jonsered, och Eva Westerling som då och då dyker upp som Eva Brolin-Johansson, en överambitiös SFI-lärare som jobbar stenhårt på att lära ut svenskhet till invandrare. I tv-versionen av "Hipphipp - paw rikh-titt" spelar hon Marika, en helt ny karaktär som är Kajans nya flickvän.

- Efter att ha spelat 107 föreställningar under förra säsongen kände vi att det var dags att förnya oss inför höstsäsongen och den kommande tv-inspelningen. Kajan och Marika dyker upp i den andra akten som är en talk-show i Tiffans tv-soffa, säger Johan Wester.

Förutom Kajan har han tonsättaren Itzhak Tadeusz Skenström, hälaren Zunken och den ukrainske pudelrockaren Jerzy Petrov på sin repertoar. När Anders Jansson drar av sig Tiffany-peruken dyker han upp bland annat upp som världsreporten Morgan Pålsson eller Mike Higgins som lär ut svenska för nybörjare.

Tv-versionen av "Hipphipp - paw rikh-titt" skiljer sig till stor del från när föreställningen hade premiär eftersom inspelningarna gjordes under de fyra sista av totalt 152 föreställningar.

Nu väntar en rejäl paus från artisteriet för Anders Jansson och Johan Wester. De ska ägna sig åt sina familjer ett bra tag fram över och har inga planer inför framtiden.

- Tiffany och Kajan och flera av de andra figurerna går fortfarande att utveckla. Nästa grej blir något vi spelar in, det kan bli tv eller kanske en långfilm. Vad det än blir är det inget som kan vara klart före 2006, säger Anders Jansson. (PM)

Mer läsning

Annons