Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång vecka 26

Annons
Allsång på Skansen SVT1 tisdag 28/6 20.00

Så var det dags för ännu en säsong av "Allsång på Skansen". Anders Lundin är tillbaka och bjuder som vanligt på ett stort utbud av artister. I år är det 70-år sedan allsången på Skansen började och sedan tv började sända från Solidens scen har evenemanget sakta men säkert vuxit i storlek. Tittarsiffrorna ligger runt 1,8 miljoner vilket gör programmet till sommarens överlägset mest sedda.

- Det ska bli roligt att efterträda sig själv. Jag är nog lite lugnare än jag var i fjol. Då fanns det en liten undran över hur det skulle gå, säger Anders Lundin.

För honom började det 2002 med ett inhopp i programmet. 2003 vikarierade Anders Lundin för Lasse Berghagen i tre program och förra året tog han över showen helt och hållet. Många tv-tittare tog hans trivsamma och gladlynta personlighet till sina hjärtan, medan andra gnällde över att han "fånade sig" för mycket i programmet.

- Man får hoppas att det blir lite mindre jobbigt i år. I fjol blev det rätt mycket kring det här jobbet. Medierna ska absolut hitta något fel på det man gör, säger han.

Men det positiva överväger absolut för Anders Lundin som inte tvekade en sekund när han fick erbjudandet att på nytt leda "Allsång på Skansen". Det blir inga stora förändringar i programmet, konstaterar han, den inarbetade formen fungerar så bra att man inte behöver fixa och trixa så mycket med den. Och precis som förra året ligger fokus på gästartister från Sverige.

- Men skulle det visa sig att Bruce Springsteen är ledig någon tisdagseftermiddag så tackar vi inte nej.

I artistutbudet i år finns ingen Bruce Springsteen men däremot artister som Magnus Uggla, Lena Philipsson, Robert Wells och Christer Sjögren. Samtliga är ute på sommarturné och ett av stoppen blir "Allsång på Skansen". Det som skiljer programmet mot tidigare år är att artisterna ser det som ett utmärkt sätt att marknadsföra sig.

- Det är klart att det alltid handlar om vem som har gjort en skiva och vem som vill vara ledig under sommaren. Jag tycker ändå att artisterna är ganska generösa. Det har varit ganska lätt att få dem att sjunga någon gammal låt eller göra något med en annan artist. säger Anders Lundin.

En av artisterna är schlagerstjärnan Shirley Clamp. Hon åker i sommar runt med Robert Wells Rhapsody in rock. Hon ser "Allsång på Skansen" som ett värdefullt sammanhang att visa sig i.

- Ja, absolut. Visst blir det reklam. Men vad gäller Rhapsody in Rock har vår turné redan hållit på ett tag när vi gör det här. Men det är klart att allt sådant här är reklam för en själv, säger hon. (PM)

Mer läsning

Annons