Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång vecka 32

Annons
Minnenas Television - Musikjägarna och Lasse Kronér lördag 27/8 SVT1 kl 21.00

På lördag är det dags för sommarsäsongens sista "Minnenas Television". "Musikjägarna" sändes 1991-1996 och var kanske den mest sanslösa musikfrågesport som någonsin visats i SVT. Programledare var dåvarande trion Triple & Touch, bestående av Lasse Kronér, Göran Rudbo och Ken Wennerholm.

Lasse Kronér påstår att hans eget minne inte är det bästa. Han minns till exempel inte vilken förklaring han ger Arne Weise i lördagens avsnitt av "Minnenas Television", till varför han alltid bar gymnastikskor till frack.

- Jag tror inte att det var den sanna historien i alla fall... erkänner han utan omsvep.

Lasse Kronér fortsätter via telefon att berätta hur det egentligen gick till den där första gången som gymnastikskorna åkte på till fracken. Triple & Touch var på skolturné i frack, blänkande lackskor och saxofoner. Det tog 20 minuter att få kontakt med tonåringarna.

- Före en skolföreställning drog jag på mig mina Converse, rusade in baklänges och freakade ur. Det spräckte liksom upp det fina och direkt var ungarna med på noterna, säger Lasse Kronér.

Skorna hängde med in i teverutan och blev snart Lasse Kronérs egen symbol. Arne Weise lär ha påstått att skorna var röda men Lasse Kronér är säker på sitt minne här.

- De var svarta, det vet jag.

"Musikjägarna" vände upp och ned på det mesta inom genren musikfrågesport. De drev med allt som fanns att driva med. Resultatet blev ett sanslöst program som lockade många tittare.

- Om jag får vara så självgod så måste jag säga att det var ett av de roligaste musikprogram som någonsin har gjorts. Fastän jag själv var med, säger Lasse Kronér.

Programmet nominerades 1997 till TV-festivalen i Montreaux tillsammans med "Svensson, Svensson". Ingen av dem fick dock åka hem med något pris.

För Triple & Touch betydde "Musikjägarna" att karriären fick sig en kraftig skjuts. De fick många fler spelningar och slutsålda biljetter vart de än kom. Gruppen fortsatte utan Lasse Kronér när han tog över jobbet som programledare i Bingolotto.

Lördagens avsnitt av Musikjägarna är från den sista omgången och sändes den 30 oktober 1996. Tävlar gör Kerstin Granlund, Per Fritzell, Claes Malmberg och Lennie Norman. Gästartist är Sanne Salomonsen. Det blir också bonusnummer ur andra avsnitt med bland andra Sonya Hedenbratt, Viktoria Tolstoy och Putte Wickman. (PM)

Mer läsning

Annons