Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång vecka 36

Annons
Stadskampen, lördag 3/9 TV4 kl 20.00

Stockholm (PM)

Sommaren är över och det har blivit dags för final i TV4:s underhållningsprogram "Stadskampen". David Hellenius och Peter Magnusson har kuskat land och rike runt för att peppa deltagarna att ge sitt yttersta i diverse plågsamma grenar, locka stadsborna att genomföra svåra uppdrag och lotta bort renoverade torp till lyckliga tittare.

I kvällens avsnitt tävlar de tre lag som har gjort bäst ifrån sig i deltävlingarna. Den här gången får de tävla i tre olika grenar: kuben, labyrinten och ett helt nytt moment som har fått namnet segway-stafett. Det är en stafettgren där deltagarna tar sig fram på tvåhjuliga åkvagnar. Det lag som först har fått alla fyra deltagare över mållinjen vinner.

David Hellenius och Peter Magnusson har stortrivts som programledare för "Stadskampen", trots att det ibland har varit svårt att förutse vad som ska hända i rutan.

- Det finns något roligt med den där folkfesten som blir när en hel stad engagerar sig. Antingen gillar man det väldigt mycket eller så gillar man det inte alls. Vi har i alla fall haft väldigt roligt på plats, säger David Hellenius.

"Stadskampen" är ju ett program som det verkar vara ganska bökigt att vara programledare för. Har ni haft några nära-döden-upplevelser under resans gång?

- Nej, inte ännu. Det har varit ganska så lugnt. Men det är ju inte klart ännu...

Tillsammans med Peter Magnusson har du blivit nominerad till det nyinstiftade tv-priset Kristallen. Hur känns det?

- Vi har blivit nominerade för "Idol" och för "Hey baberiba!". Det är roligt att se att man kan göra så olika program. Gör vi "Hey baberiba!" så sågar vi ju i princip program som "Idol" och "Stadskampen". Det är skönt att inte bara göra saker som är likadana.

Skulle du kunna tänka dig att göra "Stadskampen" en gång till, om det blir aktuellt?

- Det skulle jag nog kunna göra.

Vad händer efter "Stadskampen" för dig och Peter Magnusson?

- Vi ska göra "Hey baberiba!" i höst igen, så vi ska börja skriva och sätta i gång att jobba på allvar. Det har varit bra att ha en paus, man måste samla kraft så att man orkar bli upprörd och arg över saker. Men jag är rätt säker på att vi kommer att skämta om "Stadskampen" i "Hey baberiba!".

Även i finalavsnittet lottas ett torp ut till en lycklig vinnare. Den här gången är det Johnnie Kringström från "Roomservice" som håller i bygget. Kvällens artister är Carola och tonårsfavoriten Darin. (PM)

Mer läsning

Annons