Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång vecka 39

Annons
"Hey baberiba" Fredag 30 september, TV4 klockan 21.00

Efter succén med "Idol 2004" och sommarens storproduktion "Stadskampen med David och Peter" är David Hellenius och Peter Magnusson tillbaka i gammal god humorform i en ny säsong av "Hey baberiba.

- Det känns jättekul att göra "Hey baberiba" igen. På samma sätt som det var roligt att göra "Idol" och "Stadskampen". Det är befriande att göra olika saker hela tiden och jag tror att man måste det, annars tröttnar man, säger David Hellenius.

Avsnitten spelas in allt eftersom säsongen lider. Anledningen är att ämnena hela tiden ska kännas aktuella. Därför har David Hellenius svårt att berätta vad som händer i den nya säsongen. Men ett återkommande inslag är de om kungafamiljen. Nu kommer tittarna att bland annat få följa med dem på deras privata kräftskiva, när de storhandlar och på familjens båttur.

- Det känns som om det har blivit lättare att skämta med kungafamiljen nu för tiden. Alla gör det ju. Förr rasade de om minsta lilla grej men så är det inte längre. Kanske är det färdigrasat för dem nu?

Det är inte alltid så lätt att fylla ett humorprogram med aktuella ämnen. Vissa veckor händer det ingenting medan andra veckor är så fullproppade med stora händelser att de kan få det svårt att välja ut vad de ska fokusera på.

- Det där är jättebesvärligt. Det gör att programmen kan bli väldigt ojämna, ena avsnittet kan vara jätteroligt medan nästa inte blir lika bra. Man önskar att tittarna visste om det, så de förstod varför det blir lite olika nivåer, säger David Hellenius.

Han och Peter Magnusson är TV4:s nya kelgrisar. De spåddes nyligen till en lysande framtid inom tv-mediet i en undersökning. Men de är väl medvetna om att det gäller att hela tiden hålla sig på topp och göra bra grejer, annars kan det snabbt vända.

- Precis som jag sa förut så handlar det om att förnya sig hela tiden. Jag och Peter pratar hela tiden om det. Det finns till exempel vissa grejer som saknas i Sverige för tillfället. Bland annat en bra sitcom, som inte bygger på galna karaktärer samt en vass talksow, som David Lettermans eller Conan O´Briens till exempel. Det vore kul att göra. Men man vet ju hur det funkar, om folk inte tittar på det man gör så kan det vara slut sedan, säger David Hellenius. (PM)

Mer läsning

Annons