Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lång vecka 45

Annons
På spåret, SVT1, lördag 12/11

Ingvar Oldsberg har samlat ett nytt gäng på perrongen. När det är avgång för höstens "På spåret" har han åter Björn Hellberg vid sin sida.

Det mesta är sig likt - precis som det ska vara när den älskade frågesporten är tillbaka för den 16:e säsongen. Programmet är Sveriges Televisions riktiga långkörare på nöjesområdet och så länge tittarsiffrorna ligger kvar på toppnivå lär Ingvar Oldsberg få fortsätta göra programmet.

-- Jag tror att framgångsreceptet är att vi blandar kunskap med lek utan pekpinnar. Det är väldigt skönt att ha kunskapsbiten att falla tillbaka på. Blir det för mycket blaj bland de tävlande är det bara att gå tillbaka till frågan och kräva ett svar, säger Ingvar Oldsberg.

Men det finns några nyheter i årets "På spåret". Programmet flyttas till bästa sändningstid på lördagskvällar 20.00. I år blir det sändningar såväl på julafton som på nyårsafton. Studioorkestern får förstärkning av Göran Rudbo och Ken Wennerholm i Triple & Touch. Bland de tävlande finns det sex färskingar. Dessutom är domarnestorn Björn Hellberg.

- Det var inget dramatiskt, ingen schism eller så, att han hoppade av förra året. Han ville bara skriva på sina deckare. Nu är han tillbaka och då får Carl Jan Granqvist gå tillbaka och bli en av de tävlande, säger Ingvar Oldsberg.

Startfältet är som vanligt en blandning av gamla rutinerade "På spåret"-resenärer och nykomlingar. Författare och idrottare är överrepresenterade bland nykomlingarna. I första programmet tävlar Thomas Ravelli och Suzanne Axell mot Stefan Holm och Katarina Mazetti. Debutanten Ravelli är en i en lång rad av profiler Ingvar Oldsberg tagit från sitt eget specialområde, sport. Före detta skidskytten Magdalena Forsberg gör också sin första säsong.

-- Det var många som var kritiska när jag i första omgången plockade in Hoa-Hoa. Det blev ju stor succé. Sedan dess har många idrottsmän och sportkommentatorer visat att det finns mycket folk i de kretsarna som inte bara tänker på 1-0, säger Oldsberg.

Författare är också populära val. Katarina Mazetti, känd för "Grabben i graven bredvid"-böckerna gör debut liksom Anders Jacobsson som skrivit Bert- och Suneböckerna. Ståuppkomikern Måns Möller och programledaren Katti Hoflin också nykomlingar i startfältet. (PM)

De tävlande i höstens "På spåret":

Grupp 1:

Sven Melander och Katti Hoflin

Adde Malmberg och Magdalena Forsberg

Stina Wollter och Peder Lamm

Lotta Bromé och Carl Jan Granqvist

Grupp 2:

My Holmsten och Anders Jacobsson

Thomas Ravelli och Suzanne Axell

Birgit Carlstén och Måns Möller

Stefan Holm och Katarina Mazetti

Segrarna från respektive grupp gör upp i finalen.

Mer läsning

Annons