Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lars Halapi

Annons
When your tv makes you cry
(V2/Bonnier Amigo)
Betyg: 2
POP Redan på pappret hade jag kunnat ge första Gloriaplattan högsta betyg. Hur skulle en superformation med bland andra Lars Halapi, Rebecka Törnqvist och Sara Isaksson kunna misslyckas? En fantastiskt smakfull gitarrist, låtskrivare och producent tillsammans med två av landets förnämsta sångerskor? Det fanns ju inte.
Tyvärr hamnade varken debuten eller Glorias uppföljare ens i närheten av mina förväntningar. Gråtrist och förutsägbart floppade projektet rakt ner i reabacken. Allt medan Lars Halapis alla andra handpåläggningar förvandlade sand till guld. När han nu har tagit steget fullt ut och släpper en soloplatta får jag tyvärr samma halvbesvikna känsla. Lite som en gubbmumlig Zelmani spinner han på, egentligen inte nämnvärt långt ifrån de andra framgångssagorna. Snyggt och gitarrmjukt men det vill sig inte riktigt. Det är godkänt men inte mer.
Orsaken är att musiken inte är tillräckligt bra, texterna är för banala och att han saknar den karisma som möjligen skulle ha kunnat förändra scenariot. Tydligast blir det i en låt som Losing you som vi vant oss Sophie Zelmani göra så livfullt. Här blir den bara tam. Det bär mig emot att säga det, men än en gång har Lars Halapi visat att han gör sig bäst som kock eller krydda, inte som trerätters middag.
Joacim Persson


Mer läsning

Annons