Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Las Vegas på Christer Sjögrens vis

Annons
Den statiska imagen som dansbandskung är bortblåst. De senaste åren har Christer Sjögren serverat sin publik en hel del överraskningar. Han har sjungit duett med Plura i Eldkvarn, gett ut en Elvis-platta och står just nu i startgroparna för en riktigt glittrig Vegas-show.


- Jag har inte gjort en renodlad krogshow i mitt liv förut. Men jag har jobbat mycket i de här sammanhangen så jag känner mig rätt hemma i miljön ändå, säger han.

Den 14 september är det premiär på "Show me Vegas", Christer Sjögrens egen föreställning i Las Vegas-stil, på Rondo i Göteborg. Just nu repar den stora orkestern och dansarna medan sista handen läggs vid de glammiga scenkläderna och scenografin. För Christer Sjögren är det viktigt att stämningen blir den rätta.

- Det ska vara glitter och glamour och snyggt på scenen - som jag föreställer mig att det är i en Las Vegas-show. Det är Camilla Thulin som klär och stajlar mig och det är klart att mina scenkläder också blir snygga. Men samtidigt är det hela tiden jag, jag klär aldrig ut mig till någon annan.

Mycket av fokus i showen ligger på Elvis låtar, men den svenske sångaren har också valt att plocka med fler kända melodier med Vegas-känsla. Dean Martin och Frank Sinatra får till exempel vara med på ett hörn.

- Det var förvånansvärt lätt att plocka ut låtarna till showen. De första tio kom på en gång - den måste jag ha med och den och den... Vilken som är min favorit med Elvis är svårt att säga, jag tycker om så mycket. Men "Glory, glory hallelujah", "Suspicious minds" och "Love me tender" gillar jag särskilt.

Vad har du för förhållande till Elvis egentligen - och när startade det?

- Jag har nog haft något slags relation till Elvis i hela mitt liv. Redan under Vikingatiden, som jag brukar säga, sjöng jag Elvislåtar. Då var det många i publiken som frågade "när ska du göra en platta med bara Elvislåtar"? Nu har jag gjort det och det här kändes som en naturlig fortsättning.

Redan nu är det klart att det blir en fortsättning på "Show me Vegas". Den 4 mars flyttas showen till Hamburger Börs i Stockholm. Christer Sjögren är märkbart glad över att hans idé att göra en Vegas-show har slagit så väl ut.

- Det är helt utsålt i Göteborg, så vi får nog lägga till extraföreställningar. Att det är 100-procentig beläggning gör ju att det känns roligt och inspirerande att jobba med showen. Även om vi spelar under en lång period tröttnar man inte under sådana förhållanden.

Du har ju lyckats slå din publik med häpnad de sista åren, med Plura-duetten och din Elvisplatta. Har du några fler oväntade projekt på gång i framtiden?

- Det vet man ju inte. Mina 26 fantastiska år med Vikingarna har jag ju med mig och det känns bra att ha gjort den avslutningen. Jag känner mig tillfreds med det. Nu kan jag göra andra grejer och lägga ned tid på dem. Man vet aldrig riktigt vad det blir. Jag vet ju vad jag har att göra ett bra tag framöver. Men kanske blir det en sommarturné, svarar Christer Sjögren. (PM)

Mer läsning

Annons