Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lasse Hallström gör film om bokbluff

Annons
Lasse Hallström ska göra film om mannen som lurade världen med en fejkbiografi om Howard Hughes. Mycket talar för att han får Richard Gere i huvudrollen som författaren Clifford Irving i filmen med titeln "Hoax", skriver Variety.


Den svenske filmregissören är just nu en av Hollywoods mest eftertraktade. Filmprojekten står i kö och väntar på honom. Bara några dagar efter beskedet om att han ska göra filmen "Daughter of the queen of Sheba" kommer nyheten om att han tackat ja till att göra film av en historia med verklighetsbakgrund.

Clifford Irving skrev in sig i biografiförfattarnas historia genom att skriva en falsk biografi om mångmiljardären Howard Hughes. 1972 dömdes han till fängelse i två och ett halvt år för att ha lurat sin förläggare att han hade träffat den extremt tillbakadragne Hughes, som hade sett offentligt på flera år. Filmen bygger på Clifford Irvings egen berättelse om bedrägeriet.

Diskussioner förs med Richard Gere om huvudrollen och med Alfred Molina om rollen som hans medhjälpare, men ännu är inga kontrakt skrivna.

Lasse Hallström är för närvarande upptagen med klippningen av sin senaste film "Casanova", där Heath Ledger har huvudrollen men där även Lena Olin och Tommy Körberg dyker upp i mindre roller. Hans film "An unfinished life" med Jennifer Lopez i huvudrollen är klar men väntar på premiär. (PM)

Mer läsning

Annons