Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lättsam och lättglömd

/
  • De två systrarna Rose Feller (Toni Collette) och Maggie (Cameron Diaz) har ingenting gemensamt, utom att de har samma skostorlek.

Filmstaden: I hennes skor Regi: Curtis Hanson I rollerna: Cameron Diaz, Toni Collette, Shirley Maclaine med flera

Annons
Direkt efter Jag och min syster och Harrys döttrar kommer nu I hennes skor, en tredje film om två omaka systrar. Det är en lättsam och säkerligen lättglömd dramakomedi, där tre stjärnor agerar hyggligt, ibland nära överspel, men framför allt utan speciell övertygelse.
Maggie (Cameron Diaz) är partyglad och hemlös. Hon har ett vidlyftigt sexliv, dricker sig ofta berusad, stjäl pengar, går från jobb till jobb och är allmänt slampig i både kläsdel och uppträdande.
Storasyster Rose (Toni Collette) är i allt korrekt, men olycklig och med svag självkänsla. Hon är högt ansedd advokat och har en prydlig våning som fristad från världen utanför. Problemen med vikt och kläder är konstanta. Hon samlar på skor, ett faktum som får viss inverkan på handlingens gång.
Maggie tränger sig på hos Rose, men efter hårda konflikter blir hon utkastad och deras livsvägar går åt skilda håll, så småningeomdock fram mot den mormor (Shirley Maclaine) som de trodde var död men nu lever gott i ett äldreboende.
Precis som i de två först nämnda systerfilmerna uppenbarar sig länge dolda hemligheter från det förflutna. Genom närkontakten med mormodern lär sig systrarna att sluta fred med sig själva och andra.
Filmens manus saknar en fast struktur och regissören Curtis Hanson (tidigare bland annat 8 mile och L.A. Confidential) har här tydliga svårigheter att bestämma sig för vilken typ av film han ska göra. Det resulterar i något varken-eller, i något genomgående ytligt, vare sig det är komiskt, allvarligt eller mot slutet, mycket sentimentalt. Minst 20 av de 130 minuterna kunde med fördel ha klippts bort.

Mer läsning

Annons