Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lego Star Wars

Playstation 2

Annons

Mixen av Star Wars och Lego känns på förhand lika aptitlig som en kombination av leverpastej och oxfilé. Helgerån eller genialitet?
Men faktum är att Lego Star Wars är något av det charmigaste jag spelat på väldigt länge. Även om det inte är i närheten av att vara riktigt bra. Vad vi får är legofierade versioner av episod ett, två och tre som i rask och kubisk takt betar av filmernas viktigaste händelser. Eftersom bioaktuella episod tre är med rekommenderas spoilerrädda spelare avvakta med att spela de kapitlen för att inte handling och miljöer ska röjas alltför mycket.
Själva spelet är egentligen ganska standardiserat och, jo faktiskt, rätt dåligt. Kontrollen har brister, upplägg och bandesign likaså och hade det inte varit för legostilen hade det här åkt i soptunnan.
Men även om huvudet skriker en sak, säger hjärtat en annan. För när man spelar Lego Star Wars blundar man verkligen för bristerna, charmas av de små skämten och fnissar åt Jar jar. Kör man dessutom tillsammans med en vän blir det ännu bättre. Aldrig förr har en trea varit så här stark.

Mer läsning

Annons