Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Olin gör ny film med Lasse Hallström

Annons
I "Bang bang orangutang" gör Lena Olin ett sällsynt gästspel i skandinavisk film. Men Hollywood har inte släppt greppet om henne. Först ska hon bli färdig med "Devil you know", sedan väntar en ny film tillsammans med maken Lasse Hallström.


- Lasse är en dröm att jobba med - det är inte bara jag som säger det utan de flesta skådespelare jag har pratat med. Hans oerhört försiktiga, kärleksfulla och knivskarpa sätt att kunna hjälpa en, det är en dröm för en skådespelare, säger Lena Olin.

"Casanova" var ingen engångsföreteelse för paret Olin-Hallström. I den kommande filmen "Daughter of the queen of Sheba" regisserar Lasse Hallström åter sin livskamrat. Den bygger på Jacki Lydens memoarer om hur det var att växa upp med en manodepressiv mamma. Lena Olin spelar mamman, som kämpar med att försöka skapa någon sorts vardag för sin familj, samtidigt som hon brottas med sina mentala problem.

- Hon är en fantastisk mamma på många sätt och vis. Men hennes val gör hela tiden att dottern egentligen inte kan gå ut och leva sitt eget liv. Hon blir vingklippt, säger Lena Olin.

I "Devil you know" av James Oakley gör Lena Olin en helt annan roll. Där spelar hon en före detta skådespelerska som får ett erbjudande om att göra comeback. Men allt sätts på spel av en utpressare som vet att hon har något att dölja.

Lena Olin gillar att kasta sig mellan olika uttryck och rollgestalter. Hon gör också en temporär comeback som den ondsinta Irina Derevko i tv-serien "Alias", i de sista två avsnitten av fjärde säsongen. Tanken har hela tiden varit att paret Olin-Hallström ska återvända till Sverige från sin vistelse i USA - men eftersom det gång på gång dyker upp nya, spännande filmprojekt förskjuts tidpunkten för hemkomsten. Hon är dock långt ifrån främmande för att dyka upp i nya svenska filmer.

- Jag tycker att det verkar hända så mycket i svensk film nu, det känns fantastiskt rolig. Josef Fares som är så underbar och Moodysson - skulle någon av dem ringa och be mig vara med i deras filmer skulle jag tacka ja, säger Lena Olin. (PM)

Mer läsning

Annons