Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lena Philipsson leder Melodifestivalen

Annons
Rolig. Elegant. Oväntad. Sveriges Television ställde höga krav på programledaren i nästa års Melodifestival. Lena Philipsson fick jobbet. Nästa år leder hon alla fyra delfinalerna och det slutliga avgörandet.


- Nu börjar ett gediget arbete. Jag fick erbjudandet för några veckor sedan och har funderat på om jag skulle tacka ja eller inte. Det är en stor uppgift, säger Lena Philipsson.

De senaste åren har Sveriges Television haft för vana att variera programlederiet i Melodifestivalen. Till nästa års tv-tittarfest väljer man att lägga alla äggen i en korg och ge den till Lena Philipsson, populär artist med lång erfarenhet av tävlingen. Från och med den första deltävlingen i Leksand den 18 februari till slutfinalen i Stockholm den 18 mars ska hon guida tittarna genom låtar, röstning och pausunderhållning.

- Det blir i stället för en vårturné. Jag har turnerat så mycket det senaste att det här känns annorlunda. Och mycket hedersamt, säger Lena Philipsson.

2004 tävlade hon med "Det gör ont", vann den svenska finalen och representerade Sverige i Schlager-EM i Istanbul. Det markerade starten för en ny musikalisk fas när hon jobbar med Thomas "Orup" Eriksson som låtskrivare. Hittills har det blivit två skivor och Lena Philipsson tycker att det är för tidigt att återvända till Melodifestivalen som tävlande. Därför får Carola, Kikki Danielsson, Jessica Andersson och Magnus Bäcklund från Fame, Roger Pontare och de andra tidigare Melodifestivalsvinnarna försöka återupprepa sina bedrifter utan konkurrens från Vetlandas schlagerstjärna. Lena Philipsson är imponerad av årets startfält.

- Det gör tävlingen ännu roligare. Vi ska försöka hålla en jättebra kvalitet på sändningarna, säger hon.

Hon tar seriöst på uppgiften och poängterar vikten av att leda programmet på ett korrekt sätt. Samtidigt lyser det i ögonen på Lena Philipsson när hon funderar över tänkbara skämt, scenkläder och eventuella egna uppträdanden.

- Det blir glamorösa kläder, men modernt. Kläder är viktigt i Melodifestivalen. Jag är ju tillfrågad att leda jobbet i egenskap av Lena Philipsson och ska vara henne samtidigt som det är viktigt att agera som en korrekt programledare.

- SVT sa att de letade efter någon som är rolig, elegant och oväntad. Det är bra ledord som jag ska försöka leva upp till, säger Lena Philipsson. (PM)


Fakta/Deltävlingarna i Melodifestivalen

18 februari Leksand, Ejendals arena

25 februari Karlstad, Löfbergs Lila Arena

4 mars Karlskrona, Vodafone Arena Rosenholm

11 mars Göteborg, Scandinavium

18 mars Slutfinal, Stockholm, Globen

Mer läsning

Annons