Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lia Boysen spelar in tv-thriller

Annons
I slutet av mars börjar Lia Boysen spela in dramaserien "Den som viskar" i regi av Maria von Heland för SVT i Göteborg.


- Jag ska för första gången spela mot min man (Anders Ekborg), avslöjar hon. Anders, jag och Pernilla August har huvudrollerna i serien. Det är en pedofilhistoria, mer vill jag inte säga just nu", säger Lia Boysen.

Det är ett hektiskt år för Lia Boysen som fick sitt stora publika genombrott i Lukas Moodyssons och Peter Birro dramaserie "Det nya landet" och som spelade dubbelrollen i tv-dramat "De drabbade" som SVT sände för drygt ett år sedan.

Närmast ska Lia Boysen spela flumterapeuten Heather mot Peter Andersson i SVT:s komediserie "Bota mig!" som gisslar new age-rörelsens avarter. Seriestart den 25 mars.

I dagarna avslutade hon inspelningen av Anders Nilssons långfilm "När mörkret faller" som får biopremiär i augusti. Lia Boysen spelar huvudkaraktären i en av filmens tre parallella berättelser.

I maj börjar SVT sända dramaserien "Möbelhandlarens dotter" som fotografen John Ohlsson skrivit manus till och som han också regisserar, producerar och fotograferar. Jakob Eklund har huvudrollen och Lia Boysen spelar karaktärens mamma i tillbakablickar till 60-talet.

Och i juli är det premiärdags igen för Lia Boysen. Då får Maria von Helands mycket försenade långfilm "Sök" biopremiär. Det handlar dating på internet och Amanda Ohms spelar huvudrollen mot bland andra Mikael Persbrandt och Lia Boysen. (PM)

Mer läsning

Annons