Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Livräddarna" - bäst enligt tv-tittarna

/
  • Pris för bästa tv program fick Livräddarna.
  • Karin af Klintberg och Kristofer Lundström fick en Kristall för bästa Magasin, programmet Kobra.
  • TV4:s Parlamentet fick Kristallen för bästa humorprogram. Programledaren Anders S Nilsson tog emot priset.
  • Peter Jihde fick Kristallen för bästa programledare Nyheter/Sport.
  • Kattis Ahlström tog emot priset för årets kvinnliga programledare och passade på att besvara några vanliga frågor från tittarna.

Regnet av Kristaller föll tätt över tv-mediets programledare och producenter när de första svenska tv-priserna delades ut på måndagens tv-gala i Globen-Annexet. Tittarna röstade fram \"Livräddarna\", SVT:s dokumentär om ambulanshelikoptrarna som räddar liv, till Årets program.

Annons
Det finns tillfällen i livet när allt kan gå förlorat. När ett barn inte kan få luft, när någons son sitter fast i ett bilvrak som när som helst kan börja brinna. Då finns det människor som är beredda att våga sitt liv för oss, sade filmaren Fredrik Undevik och riktade hela sitt tack till räddningsteamen på helikoptrarna.
SVT:s Kattis Ahlström var den stora vinnaren när priset i klassen Årets kvinnliga programledare röstades fram direkt av tittarna. Hon har under det senaste året bland annat varit programledare för söndagsmagasinet \"Tv-huset\" i SVT.
Kattis Ahlström vann Kristallen i konkurrens med Linda Isaksson TV4, Renée Nyberg TV3, och Emma Andersson Kanal 5, som var nominerade i kategorien. Hon tackade alla som röstade på henne genom att besvara några av de vanligaste tittarfrågorna hon får via telefonsamtal, brev och mail.
Varför pratar du så konstigt på tv? är frågan jag oftast får. Min mamma är från Halland och min pappa kommer från Skåne. Då blir man sån, är det enkla svaret, sade Kattis Ahlström.

Mer läsning

Annons