Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Livsviktig musik

Mattias Alkberg BD
Jag ska bli en bättre vän
(A west side fabrication)

Annons
Betyg: 5

Hobbyprojektet, för det var väl så det började, har vuxit ut till ett riktigt band, med två riktiga skivor. Debuten Tunaskolan hörde till fjolårets bästa plattor, och den senaste, Jag ska bli en bättre vän, skulle kunna få högsta betyg av ren princip.
Det finns nämligen en så enormt befriande och fräsch punkattityd över Mattias Alkberg BD, och ett genomtänkt och ärligt syfte med allt de gör.
Bara grejen att lista en massa nyttiga webadresser på konvolutet, bland annat till RFSL, BRIS, Piratbyrån och Soulseek en av de största sajterna där man laddar ner musik, är värt en spontan applåd.
Men glädjande nog så håller även musiken hög klass.
Texterna är revolutionära och politiskt medvetna (men saknar inte en välbehövlig dos självironi), eller djupt mänskliga och kärleksfulla. De starka och lyckliga melodierna framförs på ilsket slamriga gitarrer och ren jävla vilja.
Det känns närmast livsviktigt för både Sverige och musiken i stort att så här betydelsefulla band kan och får! - existera. Man blir ju så himla glad när man hör Mattias Alkberg BD, helt enkelt.

Mer läsning

Annons