Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lokala revyer kan prisas

/
  • Christer Ölén och Eva Fahlberg som Joseph och Maria tar selfies med nyfödda Jesusbarnet i Häre Salongers sketch
  • Byarevyn har fått med två bidrag till Revy-SM.

I augusti är det kamp på blodigt allvar i Revy-SM.
Då är både Häre salonger och Byarevyn nominerade.

Annons

Byarevyn i Sundsvall har för tredje året i rad kvalificerat sig till att delta i Revy-SM. I år har de dessutom fått med två nummer i tävlingen, "Badvakten" tävlar i grenen bästa monolog och "Röstfiske" i bästa sketch.

Båda numren är skrivna av Byarevyns egen Lacke Svensson.

– Det känns jätteroligt, både för mig personligen och för revyn. Det är någon sorts kvalitetsstämpel och att det vi gör är bra, säger Lacke Svensson.

"Badvakten" görs av Nisse Lindholm och Lacke Svensson tycker att det inte bara är texten som avgör

– Vi skickar in en video så framträdandet är viktigt. Monologen handlar om en badvakt som skryter om sina hjältedåd, men det visar sig till slut att han inte ens kan simma.

"Röstfiske" är en sketch som boktavligen handlar om att politiker sitter och fiskar och får väljare på kroken. Men Lacke Svensson trodde att han hade större chans med ett annat nummer.

Revyn Häre Salonger från Indal har kvalificerat sig med sketchen "Facebook.com/julevangeliet".

Sketchen är julevangeliet i modern tappning där Josef och Maria facebookar med de tre vise männen från ett hotellrum i Sundsvall där Jesusbarnet föds.

– Vi är otroligt stolta över att ha kommit till semifinal och att få representera Indal och Sundsvallsregionen i ett SM-sammanhang, säger Maria Åman, manusförfattare och producent för Häre Salonger.

– Det är jätteroligt att just en sketch där hela ensemblen deltar gått vidare. Det är bra för gruppen och vi kommer att ha stöd av varandra i en nervkittlande situation då vi framför sketchen live för Sveriges revyelit, säger Eva Fahlberg, konstnärligt ansvarig för Häre Salonger.

Tävlingen avgörs i år i Kalmar 5-8 augusti.

Mer läsning

Annons