Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lovande band visade musklerna på Pipeline

/

Bra låtar, hårda låtar och lite varierande vana på scenen. Tre band med lokal anknytning fick chansen att visa upp sig på Pipeline i lördags kväll.

Annons

Konsert

Pipeline (lördag): Corroded, Loyalguard, A new way to flavour

A new way to flavour

Betyg: 3

”Up and coming” var temat på lördagkvällens bandbokningar. Tre lokalanknytna band som alla på ett eller annat sätt var på väg uppåt. A new way to flavour var först ut och visade med bravur att man kommer att bli något att räkna med framöver. Rent låt- och musikmässigt är man redan nu starka aktörer som hittat en egen fusion av hardcore och döds som med suggestiva toner blir riktigt bra. Scenuttrycket behöver fortfarande vässas till för att nå ända fram, men eftersom A new way to flavour har framtiden för sig är jag inte det minsta orolig.

 

Loyalguard

Betyg: 4

Punkrockarna Loyalguard har utvecklats starkt sedan sist jag såg dem. Hitlåtar med stark radiopotential och ett bra scenuttryck, det har man alltid haft. Tidigare har man dock lidit av att spelningarna går ner i tempo och slamsas bort. Det är åtgärdat nu när Loyalguard väljer ett rappare uttryckssätt där musiken får tala för sig själv. Och som den talar. Resultatet är bländande och jag har aldrig sett gruppen så bra som under lördagskvällen. Fortsätter det i den här riktningen är inte skivkontraktet långt borta.

 

Corroded

Betyg: 3

Skivaktuella Corroded dubbelgiggade kvällen till ära. Först en tidig spelning, sedan snabb färd till Sundsvall och gig nummer två. Inte konstigt om energin skulle tryta. Det gör den emellertid inte. Åtminstone inte för Corroded. Däremot är publiken loj, oengagerad och mot slutet även ganska gles. Den stämning som Corroded gång på gång försöker piska upp uteblir och just den driviga, klassiska rock gruppen representerar gynnas av bra gensvar. På den faktorn har jag sett bättre spelningar med Corroded. Men frågan är om jag någon gång sett dem med så mycket bra låtar. I och med det väntade skivsläppet spelades en rad nya låtar som tillsammans med äldre klassiker imponerade stort. Att singellåten ”Time and again” är väldigt bra vet vi sedan tidigare, men övriga spår verkar ligga i samma klass. Lite mer publikrespons och energi hade varit önskvärt, men trots dåliga förutsättningar gör Corroded ändå ett stabilt dagsverk och fortsätter, sakta men säkert, att bygga upp hypen inför den kommande skivan.

 

 

 

 

Mer läsning

Annons