Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Loveninjas - med kärlek som vapen

Annons
Intresset för japansk kultur drev Tor Helmstein till att fantisera ihop en historia om en kvinnlig lönnmördare som ska döda en före detta älskare. Det blev startskottet för kvartetten Loveninjas, vars ep "Keep your love" har alla chanser att uppröra puritanerna.


- Nyligen läste jag ett hatinlägg om oss på ett forum någonstans på nätet. Det var skönt. Jag tycker inte att det är så mycket att hymla om. Vi klär ut oss till ninjor och skriver låtar om brutna penisar, så är det bara. Vi är nybörjare, säger Tor Helmstein.

Han är den musikaliska motorn i Loveninjas och det var först när låtskrivandet ledde till livespelningar som han kallade in tre kompisar till bandet. Ep-n "Keep your love" är det första svenska släppet, men en singel utgiven i Kanada finns med i diskografin. Loveninjas spelar driven pop i vad man numera kan kalla Labrador-skolan, efter skivbolaget med samma namn där artister som Suburban Kids With Biblical Names, The Legends och Pelle Carlberg samlats. Tor Helmstein bearbetade bolagsbossen Johan Angergård med demoskivor länge innan Loveninjas fick tummen upp och innan "Keep your love" släpptes fick han förtroendet att spela live med The Legends och Acid House Kings.

- Det var ju viktigt att kunna bolla låtar mot Johan Angergård. Egentligen är Loveninjas låtar skrivna för att släppas på Labrador, säger Tor Helmstein.

Han hämtar sin inspiration från tre teman. Loveninjas uttalade koncept handlar om sex, död och japanska tjejer. De första två är evigt förknippade med popmusik, det tredje skulle kunna hämma vilken låtskrivare som helst.

- Fast det är skönt att ha ramar. När man väl lärt sig behärska dem så kan man bryta mot dem.

Det finns låtar nog för att göra ett album, men såväl band som bolag vill kolla av intresset för "Keep your love" innan planerna realiseras. Tor Helmsteins inställning till Loveninjas är påfallande opretentiös. Att bandet uppträder i mask och ninjadräkter med påklistrade hjärtan räcker inte, keyboardisten Olle Hasselberg har uppmärksammats för sin speciella scenkostym - ett stort hjärta.

- Från början skulle han bara varit med på scenen eftersom ingen annan ville ha på sig hjärtat, men jag har lärt honom spela synth, säger Tor Helmstein.

- Vi lever och dör med publiken. Egentligen gör vi samma sak på våra spelningar: kör låtarna, säger något trevligt, pussar på en plastdelfin. Om publiken gillar vad vi gör kan det bli bra, är den loj blir det kasst. Vi är trots allt bara fyra killar som inte är så bra på att spela.

Vad händer i framtiden?

- Vi ska bli mer av ett band, jobba ihop i studion och så. Vi har fått tag i en kille som ska försöka boka spelningar i England och det är en Tysklandsturné på gång med The Legends. Det känns lite absurt att folk gillar Loveninjas, det är ändå något jag gjort. Popstjärnedrömmen lever. Jag vill slå stort, bli kändis och tjäna pengar, säger Tor Helmstein. (PM)


Fakta Loveninjas

Består av: Tor Helmstein (bas och sång), Dennis Granaht (gitarr), Olle Hasselberg (synth) och Anders Eliasson (gitarr).

Tre spännande saker med Japan enligt Tor Helmstein:

Språket - "De låter upprörda fast de inte är det."

Synsättet - "Japanerna har ett jävligt skönt sätt att se på saker och lösa problem. Det är tydligen populärt att ge bort vinglas i present där, men man får inte slå in dem."

Tjejerna - "Jag har aldrig träffat någon, men det är en dröm. Det är därför jag skriver låtar."

Spelningar på gång:

18/11, Göteborg, Sticky Fingers (med The Legends)

19/11 Stockholm, Mondo

26/11 Uppsala, Velvet (med Pelle Carlberg)

8/12 Göteborg, Jazzhuset (med Pelle Carlberg)

10/12 Trollhättan, Magasin 15 (med Pelle Carlberg)

13/12 Stockholm, Street (med Pelle Carlberg)

Aktuella med: Ep-n "Keep your love" släpps den 16 november.

Mer läsning

Annons