Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Low noice

Vinjett: Musik
Hus 25, lördag: Low noice —The Monoband, Crystal Phillips & Lugn
Betyg: 3

Annons
När Low noice-kvällen på Hus 25 drar igång för andra gången dras den med samma problem med så många andra arrangemang i Sundsvall. Det dyker inte upp någon publik. Denna kväll har ungefär 30 personer samlats (inklusive banden!). Och det är jättesynd, för Low noice förtjänar verkligen ett bättre öde.
Inledde kvällen gjorde The Monoband, ett femmannaband som imponerade med dess oerhört vackra, vemodiga låtar som skulle vara det perfekta soundtracket till kvällen då man sitter ensam och gråter över ett glas rödvin. Och det innebär att det är bra.
Band nummer två, Crystal Phillips, bjöd på lugn rock med dragning åt blues. De första tre-fyra låtarna smög ganska obemärkt förbi, men längre fram i setet dök några låtar upp som var riktigt starka. Skulle bandet utveckla det de gör på vissa av sina låtar, skulle de kunna bli väldigt, väldigt bra. Känslan finns där.
Lugn, från Stockholm och Piteå, avslutade Low noice med en fascinerande scenuppsättning. Leksakspiano, xylofon, gitarrer, stråkar och en iBook var några av de saker som de två välklädda herrarna Martin och Josef, som utgör Lugn, använde sig av.
Det känns nästan fel att kalla Lugn ett band. Ljudkonstnärer passar bättre. Bara sista stycket var något som skulle kunna kallas en låt, resten av den nästan en timme långa spelningen bestod mest av ljud. Det blir lite för svårt, lite för långt. Men det skulle inte förvåna om Lugn en dag gör musik till filmer, för det skulle passa dem perfekt.
Charmen är det i alla fall inget fel på.

Mer läsning

Annons