Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Lundstedt tävlar för Schweiz i Eurovisionsschlagern

Annons
Andreas Lundstedt tävlar inte i den svenska Melodifestivalen i år. I stället söker han lyckan under ett annat lands flagga. Enligt nätsajten Doteurovision ska han representera Schweiz, i gruppen Six4One.

Six4One består av tre kvinnliga och tre manliga artister, alla från olika länder. Andreas Lundstedt får sällskap av Liel Colette från Israel, Tinka Milinovic från Bosnien-Hercegovina, Keith Camilleri från Malta, Marco Matias från Portugal och Claudia D'Addio från Schweiz. De ska framföra en låt som skrivits och producerats av de tyska schlagerveteranerna Ralph Siegel och Bernd Meinunger.

Från början talades det om att Six4One skulle vara ett renodlat "tjejband", men Siegel och hans kompanjon har valt att bortse från kön och i stället letat efter sex starka soloartister.

Det är inte första gången som svenska artister tävlar för andra länder. Åsa Jinder var med och förde Norge till segern i Eurovision Song Contest 1995. Andreas Lundstedt har tävlat i den svenska Melodifestivalen både som soloartist och tillsammans med Alcazar.

PM har försökt nå Andreas Lundstedt för en kommentar men inte kommit i kontakt med honom. (PM)

Mer läsning

Annons