Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnolia Electric Co

Magnolia Electric Co
What comes after the blues
(Secretly Canadian/Border)

Annons
Betyg: 3

Jason Molina klingar bekant för de flesta med smak för bittra, självömkande sånger som företrädesvis behandlar djupt kärlekskranka tankar. Men på förra Songs:Ohia-plattan Magnolia electric co hände något.
Molina släppte mycket av sitt vemodiga signum och började använda distpedalen till mer än för att explodera refrängerna. Kort därefter dog Songs:Ohia och skivtiteln blev finurligt namnet på hans nya band.
Utan att ha förvandlats till någon ytlig muntergök är det bara att konstatera att de mest introverta tongångarna är borta. Mindre shoegaze, mer amerikansk folktradition med hjältar som Dylan, Seger och Neil Young satt i främsta rum.
Den numera countrysjudande Jason Molina klarar sig hyggligt i den nya formen, mycket tack vare sin egensinniga och gripande röst.
Men samtidigt som Magnolia Electric co är mer lättlyssnat har musiken tappat mycket av Songs:Ohias unika uttryck. Studiodebuten ger honom förmodligen mer direkt framgång, men frågan är om inte Molina har gjort sig själv en björntjänst.
Speciellt som han inte riktigt vågar köra fullt ut utan rundar av plattan med några av sina sämre stunder som gråtögd Will Oldham-stilist.

Mer läsning

Annons