Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus bjuder på en musikalisk resa

/
  • Magnus Bäcklund och bandet Matchless allstars besöker länet denna veckan med konserten From Buddy Holly to U2. Han uppskattar Norrlandsbesöket mycket. – Det är rogivade att vara så nära naturen och att jobba i ett lugnare tempo, säger han.

Från Buddy Holly till U2. Den långa musikaliska resan kan du göra i kväll på Söråkers Folkets Hus då Magnus Bäcklund och bandet Matchless allstars kommer på besök. – Det är en väldigt spännande resa som vi gör tillsammans med publiken genom musikhistorien. Här finns något för alla smaker, säger Magnus Bäcklund.

Annons
Under denna vecka får länet ta del av konserten From Buddy Holly to U2, som är en produktion av Musik i Västernorrland. I måndags var det premiär på Folkets hus i Ånge. Därefter har Magnus Bäcklund och bandet Matchless allstars besökt Kramfors och Örnsköldsvik.
I kväll står Söråkers Folkets hus på tur. Under dagen kör de också två konserter för skolungdomar.
Premiären gick dunderbra och vi fick väldigt bra respons av publiken. Det finns något för alla musiksmaker. Det är därför konserten fungerar så bra.
Magnus Bäcklund är mest känd från TV3:s talangsåpa Fame Factory och schlagerduon Fame. Han tackade ja direkt då han fick förfrågan om att vara med som sångare på resan genom vår rock- & pop historia, från 50-talet fram till nutid.
Jag gillar det mesta från jazz till hårdrock och tycker om att försöka hålla en bredd inom mitt artisteri, säger Magnus Bäcklund.
Han lovar att bjuda på låtar från Whitesnake och Aerosmith, de två band som han håller varmast i sitt musikhjärta.
Det blir en hel del rock, vilket är mer min bag än schlager. Därför fanns det inget att tveka på när förfrågan kom.
Vem gjorde vad och vad ledde det till? Det är ett par av frågorna som får svar under konserten, som innehåller en lång rad av klassiker som haft betydelse för rock- och popmusikens utveckling och framgång.
Det blir också en lektion i vår musikhistoria.
Ja, jag tror säkert att många i publiken kan lära sig en hel del också. Det här har varit intressant även för mig, eftersom jag läst in mig på sånt som jag inte hade en aning om innan. Det är viktigt att veta varifrån vi har vårt musikaliska ursprung.
Magnus Bäcklund är född på landsorten i Hällefors, Västmanland, och föräldrarna kommer från Vilhelmina i Västerbotten. Han bor i ett litet samhälle utanför Linköping tillsammans med sin familj, hustrun Sofie och två tvillingdöttrar som är sex år gamla.
Det är kul att vara uppe i Norrland. Jag var mycket i Vilhelmina hos föräldrarna på somrarna när jag var yngre. Det blir ett annat tempo här uppe och en mer avslappnad attityd till allting som jag gillar.
Magnus Bäcklund, som är utbildad trafikpilot, har en gedigen bakgrund som sångare i coverband både i Sverige men även i USA, där han varit bosatt. Han har jobbat med lite av varje inom musik innan han slog igenom och vann TV3:s talangsåpa Fame Factory i december 2002. Året därpå tog han och Jessica Andersson hem segern i Melodifestivalen med Give me your love.
Magnus kommer att tävla solo i Melodifestivalen 2006, med låten The name of love.
Det är en pampig midtempolåt med känsla av arenarock och John Farnham. Jag gillar den skarpt.
För första gången kommer han att tävla mot Jessica Andersson i schlagersammanhang.
Vi vet att media kommer att göra en grej av att vi nu konkurrerar. Men jag ser det inte riktigt så. Vi tävlar med olika typer av låtar. Jag och Jessica är absolut bästa vänner och jag hoppas att vi båda går till finalen i Globen.
Nu läggs Fame på is. Den framgångsrika schlagerduon kommer bara att göra enstaka beställningsjobb från olika arrangörer men det blir inget officiellt.
Efter snart tre år med Fame känner både jag och Jessica att vi vill satsa på egna grejer ett tag. Jessica vill satsa mer på pop. Vi har definitivt inte lagt ner Fame helt, bara tagit en paus så får vi se vad som händer i framtiden.
Den blivande 40-åringen (fyller år den 16 november) hoppas att Melodifestivalen ska bli startskottet för honom som soloartist och han säger sig ha fått en nytändning i karriären.
Jag vet inte mitt marknadsvärde som Magnus Bäcklund. Men Melodifestivalen är ett enormt stort skyltfönster mot publik och media. Jag hoppas att folk tar till sig låten och att det låter trovärdigt.
I framtiden vill han försöka hitta sin egen nisch. Det första steget är en planerad soloplatta under nästa år, som ska rikta in sig mot den mognare rockpubliken i åldern 30 plus.
Magnus skriver redan nu på eget material och hoppas kunna bidra med några låtar på skivan.
Jag vill att folk ska se den riktige Magnus Bäcklund. Jag gillar melodiös bra rock och vill göra en platta som jag kan stå för. Men det här är en väldigt svår bransch så jag tar en dag i taget, säger Magnus Bäcklund.


Bildtext:
Magnus Bäcklund och bandet Matchless allstars besöker länet denna vecka med konserten From Buddy Holly to U2. Han uppskattar Norrlandsbesöket mycket. Det är rogivande att vara så nära naturen och att jobba i ett lugnare tempo, menar Magnus Bäcklund.
Foto: Musik i Västernorrland

Mer läsning

Annons