Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Florin slutar som chef för Radioteatern

Annons
Sveriges Radio söker en ny chef för Radioteatern. Nästa sommar tackar Magnus Florin för sig efter sex år på tjänsten.


- Allt går precis enligt planerna. Jag har haft mina två perioder på Radioteatern. För tre år sedan bestämde jag för att efter den här perioden räcker det, säger Magnus Florin.

Han menar att det är nödvändigt med chefsbyten efter ett antal år. Det behövs nya infallsvinklar och nya människor i organisationen. Däremot kommer han själv troligen att finnas kvar på Sveriges Radio på något sätt även efter den 30 juni 2006.

- Vad jag gör sedan är inte överenskommet med Sveriges Radio. Jag har en anställning där, men det är inte klart vad jag gör efter 2006.

Magnus Florin är också verksam som författare. Hans senaste roman "Leendet" kom ut tidigare i år och han har precis påbörjat arbetet med en ny bok. Den kommer dock inte ut i handeln förrän tidigast om tre år. Florin är nöjd med sin insats på Radioteatern och tycker att han har tillfört mer omväxling i repertoaren. Han framhåller särskilt samarbetet med Musikradion och serien "Vita nätter".

- Det har varit positivt att arbeta här. Jag har haft förmånen att få skicka ut pengar till levande teater - till författare, skådespelare och andra konstnärer, Det är egentligen underbart att få ha den möjligheten. Så det är klart att jag är ambivalent inför att sluta. Men samtidigt bestämde jag mig ju för det här redan för tre år sedan, säger han. (PM)

Mer läsning

Annons