Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus i Blender är Årets gitarrist

Annons
Magnus i Blender är Årets gitarrist


SUNDSVALL (ST)

Dansbandet Blender fick inte med sig någon Guldklav hem från Malung, där branschens egen grammisgala hölls i söndags.
Men det fick Magnus Åkerlund - som blev utsedd till Årets gitarrist.
ST träffade honom inför spelningen på Ånäsparken igår.

Magnus Åkerlund började i dansbandet Blender i juni 2002 - bara tre månader efter starten. Bandet började direkt spela på heltid och blev snabbt populära genom ett intensivt turnerande, runt om i Sverige
På Guldklavengalan i söndags - dansbandsbranschens egen Grammisgala - blev Magnus Åkerlund utsedd till Årets gitarrist.
Det känns jätteroligt och som ett erkännande att man har gjort något bra, säger Magnus Åkerlund, när ST träffar honom inför spelningen på anrika Ånäsparken, utanför Sundsvall.
I Guldklaven uppmärksammar branschen några av Sveriges bästa dansbandsmusiker. Priset är instiftat av tidningen Får jag lov, Sveriges Radio P4 och Svenska Dansbandsveckan.
30-årige Magnus Åkerlund är född i Strömsbruk, Nordanstig, och bor numera i Hudiksvall. Han har en gedigen musikerbakgrund och började spela gitarr vid 13 års ålder.
Jag fastnade direkt för gitarr sedan jag provade på det första gången. Sedan dess har jag bara velat spela det instrumentet.
Genom åren har Magnus studerat på en rad olika musikerutbildningar: Rockmusikerutbildningen i Malung, Kulturama i Stockholm och på Music Institute i London - alla med gitarrinriktning. Han har också spelat i flera band med vitt skilda stilar. Pop, hårdrock, jazz - till och med hip hop - och dansband i Göteborgsbandet Miami.
Jag tror att det är min styrka som gitarrist, att jag klarar av att spela många olika stilar.
Förutom gitarrspelandet på scen gör Magnus många av arrangemangen till Blenders låtar. Han producerade också bandets första egenproducerade singel, Head over heels, som släpptes 2003.

Trots all utbildning och 17 års erfarenhet tycker Magnus att han har mycket kvar att lära som gitarrist.
Man blir aldrig någonsin fullärd. Jag behöver bli bättre på allting och det är det som är tjusningen, att man ständigt utvecklas i sitt spelande.
Magnus - liksom hela Blender - jobbar hårt för att utveckla scenuttrycket och publikkontakten.
Jag försöker alltid bjuda på mig själv när jag spelar och som band jobbar vi på det hela tiden. Danspubliken bjuder mycket på sig själv och det vill man ge tillbaka till dem, säger Magnus Åkerlund.Magnus Wiklund

magnus.wiklund@st.nu

060-197170


Magnus Åkerlund i Blender blev utsedd till Årets gitarrist vid Guldklavengalan i Malung.

Mer läsning

Annons