Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Magnus Uggla besöker Sundsvall i november

Annons

Magnus Uggla ger sig ut på turné med monologen

Artisten Magnus Uggla är aktuell med turné med Riksteatern i höst. Nu är det klart att ett av stoppen blir på Sundsvalls teater den 25 november.

Uggla kommer bjuda på den självbiografiska monologen "Hallå! popmusik, kickar och kläder", signerad Martin Luuk, som krestar främst kring hur karriären startade och fram till skivan "Om Bobo Viking" men gör även ett nedslag i andra delar av kans karriär och liv fram till idag. Det kommer bjudas på berättelser från bardomen, hur popmusiken nådde honom, drömmarna och genombrottsåren på 70-talet.

– Jag ville se en intimare Magnus. Se honom nära. Utan masker, utan solglasögon, berättandes sin historia utan distans. Jag ville höra honom sjunga de gamla sångerna, avskalat enkelt. Magnus har gett mig allt detta, säger författaren Martin Luuk angående "Hallå! Popmusik, kickar å kläder" i ett pressmeddelande.

Monologen har hyllats i pressen där bland annat Dagens Nyheter utsåg den till "Årets show". SR P1 Kulturnytt var "betagen av detta bedårande barn av sin tid", Aftonbladet ansåg att Magnus Uggla var "lysande som sig själv" och Svenska Dagbladet sa att det inte kunde bli bättre.

"Hallå! popmusik, kickar och kläder" hade premiär den 21 oktober 2015 och har sålt ut i Stockholm sedan dess. Nu åker showenut på turné på nya platser runt om i landet. Den 25 november är det Sundsvalls tur.

Mer läsning

Annons