Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Makarna Smith" tiger som muren

Annons
Årets mest skandalomsusade film är här. I "Mr & Mrs Smith" spelar Brad Pitt och Angelina Jolie ett gift par - en romans som ska ha fortsatt även sedan kamerorna stängts av. Själva tiger de som muren.


"Mr & Mrs Smith" handlar om ett till synes vanligt gift par i en sömnig villaidyll. Men under den polerade ytan lever de varsitt dubbelliv som yrkesmördare. Fasaden rämnar när de får i uppdrag att ta livet av varandra.

- Vapen är en metafor för ord i filmen, säger Brad Pitt. De flesta par bråkar med hårda ord, men paret i filmen använder laddade vapen. Filmen skulle kunna klassas som en actionkomedi, fast jag ser den mer som en relationskomedi om hat och kärlek i ett äktenskap. De flesta äktenskap och förhållanden är en inte alltid så stadig balansgång mellan kärleksfulla ord och rejäla gräl.

Det är inte "Mr & Mrs Smith" som gett honom och Angelina Jolie stora rubriker det senaste halvåret, utan vad som händer i stjärnornas privatliv. Enligt ryktet blev de kära i varandra under filminspelningen och Pitt ska ha lämnat sin hustru Jennifer Aniston för Jolies skull. Så några några följdfrågor om Brad Pitts egna förhållanden är inte tillåtna under dagens presskonferens - säkerheten på hotellet där vårt möte äger rum är striktare än under ett möte mellan världens toppolitiker.

- Det är sjukt att det ska behövas, säger Brad Pitt. Jag är verkligen för att media ska utnyttja sin yttrandefrihet, men vore det inte härligt om media använde den makten till att yttra sig om politiska världsfrågor?

Angelina Jolie kommer till presskonferensen med ett kyligt ansiktsuttryck. För att försäkra sig om att ingen ställer olämpliga frågor under intervjuerna har hennes advokat fått alla journalisterna att skriva under ett kontrakt som innebär att om de ställer frågor gällande privatlivet kommer presskonferensen att avslutas.

När jag träffade Brad Pitt för ett par månader sedan sade han att det är svårt för honom att berätta om sitt spruckna äktenskap.

- Det är så mycket spekulationer och som du säkert förstår så kan jag inte kommentera av lagliga skäl. Det snackas så mycket skit i media och vad jag än säger i det här läget så blir det tokigt.

Äktenskap i Hollywood håller sällan särskilt länge. Brad Pitt och Jennifer Aniston hade varit gifta i fem år innan det började knaka i fogarna. Angelina Jolie har varit gift två gånger, med den brittiske skådespelaren Johnny Lee Miller (som hon träffade under inspelningen av filmen "Hackers") och med den amerikanske skådespelaren Billy Bob Thornton (som hon träffade under inspelningen av filmen "Pushing Tin").

- Att skådespelare träffas och blir ihop med sina motspelare just under filminspelningar är ingen slump, säger Angelina Jolie. Som skådis reser man vansinnigt mycket, man är ofta borta från sin familj under långa perioder, och de enda människor man känner på en filminspelning är de man arbetar med.

På sin lediga tid är Pitt och Jolie båda mycket engagerade i välgörenhetsprojekt. Angelina är godwillambassadör för FN:s flyktingorgan UNHCR, samt skänker stora summor pengar till förmån för byggen av vattenledningar och skolor i U-länder. Hennes engagemang har smittat av sig på motspelaren.

- Jag har börjat jobba med olika projekt som handlar om att utbilda människor i väst om vad vi kan göra för att hjälpa U-länder att komma på fötter och bygga upp sin ekonomi, säger Brad Pitt. Både jag och Angie är engagerade i Millennium Development Goals och det vi som kända ansikten kan göra är att få upp medias intresse för de här frågorna.

Angelina Jolie fortsätter:

- Det vore betydligt viktigare för mänskligheten om det faktum är att vi är kända filmskådespelare kunde leda till tidningsrubriker om dessa frågor i stället för att koncentrera sig på spekulationer kring vårt privatliv.

"Mr & Mrs Smith" får svensk premiär den 10 juni. (PM)


Fakta/Brad Pitt

Fullständigt namn: William Bradley Pitt.

Född: Den 18 december 1963 i Shawnee, Oklahoma.

Familj: Pappa Bill och mamma Jane.

Bakgrund: Studerade journalistik och reklam innan han flyttade till Los Angeles för att göra lyckan. I väntan på genombrottet var han chaufför åt strippor, flyttade kylskåp och arbetade i snabbmatsrestaurang iförd kycklingkostym.

Filmer (i urval): "Thelma & Louise" (1991), "Kalifornia" (1993), "En vampyrs bekännelse" (1994), "Höstlegender" (1994) "Seven" (1995), "De tolv apornas armé" (1995), "Sju år i Tibet" (1997), "Möt Joe Black" (1998), "Fight club" (1999), "The Mexican" (2001), "Ocean´s eleven" (2001), "Troja" (2004), "Ocean´s twelve" (2004).

---

Fakta/Angelina Jolie

Fullständigt namn: Angelina Jolie Voight

Född: Den 4 juni 1975 i Los Angeles, Kalifornien.

Familj: Dotter till skådespelarna Jon Voigt och Marcheline Bertrand. Har en bror och adoptivsonen Maddox, född 2001. Hennes gudföräldrar är skådespelarna Jacqueline Bisset och Maximilian Schell.

Bakgrund: Började som modell vid 14 års ålder och spelade i musikvideor innan hon studerade skådespeleri.

Filmer (i urval): "Gia" (1998), "Pushing tin" (1999), "I samlarens spår" (1999), "Stulna år" (1999), "Lara Croft: Tomb raider" (2001), "Lara Croft Tomb Raider: The cradle of life" (2003), "Hajar som hajar" (2004), "Sky Captain" (2004), "Alexander" (2004).

Mer läsning

Annons