Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Malmö symfoniorkester ställer in Vatikanenturné efter terrorhot

Annons
Malmö Symfoniorkester ställer in sin turné till Vatikanen. Orsaken är terrorattackerna i London. Eftersom verket som skulle uppföras, Juraj Filas nyskrivna rekviem "Oratione de spem", är tillägnat terrorns offer vågar Vatikanen inte låta MSO spela, skriver Sydsvenskan.

- Det är jättetråkigt. Våra hjärtan blöder, det är inte vi som har valt att ställa in, säger Eva Claeson, marknadschef på Malmö symfoniorkester.

Konserten i Peterskyrkan skulle ha avslutat en sakral festival i Vatikanen. Men nu ställer Vatikanen in evenemanget eftersom det skulle kunna tolkas som ett offentligt ställningtagande. Sedan terrorattackerna i London har säkerheten skärpts i Rom. Den tyska arrangörens agent Sabine Kierdorf skriver i ett brev till MSO att beslutet känns bittert men att terrorismen påverkar alla oavsett var man bor. "Det leder till statliga beslut som måste accepteras av oss alla.", skriver hon.

Nu ska MSO, som kan drabbas av stora ekonomiska förluster, försöka uppföra verket någon annanstans och i något annat sammanhang. (PM)

Mer läsning

Annons