Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Man ska ha husvagn

/

Tonhallen: Camping

Annons
På första föreställningen av husvagnsmusikalen Camping i går kväll fanns både en och annan kändis, precis som det anstår en galapremiär. Och det är väldigt roligt att se Sundsvall behöver minst en egen musikal med våra lokala, och ibland något underskattade, talanger.
Gänget som står på scenen är i mångt och mycket samma gäng som spelade i The best little whorehouse in Texas på Södra Berget förra året; det är tydligt att skådespelarna och ensemblen trivs tillsammans. Paret Norberg och Dröse har tagit inspirationen från sina husvagnsgrannar i Vemdalen och skapat en trivsam musikal om livet på en typisk campingplats någonstans i Sverige.
Familjerna Ankarström och Olsson har bott på Drakälvens Camping i varsin husvagn i 17 år. Ankarströms byter husvagn en gång om året, till en dyrare och lyxigare modell med fler funktioner än som går att använda. Olssons har bott i samma gamla skruttiga husvagn under alla år och irriterar sig på Ankarströms flådiga livsstil och prylgalenhet. På campingen finns även den hårdrockande föreståndaren Lelle (Dröse) som håller koll på (nästan) allt. Men det är något mystiskt på gång. Vilka är de två baltiska herrarna som smyger omkring i bygghjälmar och tar mått på campingen, håller Örjan Ankarström på att flirta med Berit Olsson och verkar inte Jane Ankarström lite väl nära ett sammanbrott?
Absolut bäst med Camping är shownumren med sång och dans, då ensemblen visar vilka det är som är bäst på scenen. Annars är det Ingela Söderlund och Jens Kristensen som herr och fru Olsson som stjäl showen. Lägg till ett bra liveband och fiffig scendekoration och det är upplagt för succé, men tyvärr så tappar föreställningen tempo då och då, främst i andra akten. Det blir lite för långt, små igenkännande skratt från publiken kommer alltmer sällan och handlingen och skämten tenderar att bli smått töntiga. Då saknas fler fartfyllda moment Örjan Ankarströms väl framförda techno-version av Vid foten av fjället är ett exempel på sånt som vi vill se mer av, vilket för övrigt kan vara det bästa numret i hela showen.  

Mer läsning

Annons