Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Många på plats för Eagles enda Sverigespelning

/
  • Kalle Lundberg och Theodor Andersson, Sundsvall.– Jag var först i kön, ensam i tre timmar, säger Kalle Lundberg som stod utanför arenan halv två på eftermiddagen.Några timmar senare anslöt Theodor Andersson och killarna fick bra plats så nära scenen som möjligt.– Eagles är bra, det svänger, säger Kalle Lundberg.– De är j-ligt bra. Annat kan man inte säga, håller Theodor Andersson med.Båda hoppas på att få höra Hotel California under kvällen... och tippar på att det kan bli ett extranummer.
  • Anders Grundberg, Sundsvall, och Heidi Halvorsen, Norge.– Det här är en stor happening i stan och det är kul att gå. Det är nog evenemanget som lockar mer än bandet, säger Anders Grundberg.Inte heller Heidi Halvorsen är något Eagles-fan, men ser fram emot konserten ändå.– Mina föräldrar är också här, de är nog mer fans, säger Anders Grundberg.
  • Simon Olofsson, 8 år, Sundsvall.Gjorde premiär som konsertbesökare på fredagskvällen, tillsammans med mamma.– Jag tror nog att jag är den yngsta som är här, säger Simon Olofsson.Han har hört några Eagles-låtar på Spotify men kommer inte ihåg vad de heter. Den stora idolen är annars Michael Jackson.Och det blev en sen kväll för en åttaåring.– Det var tur att vi inte parkerade på Norra berget som vi tänkte först, nu står vi mycket närmare och slipper gå så långt, säger Simon Olofsson.
  • Björn Alrutz Boman och Jocke Högdahl, UmeåDe två Eagles-fansen var på konsert med gruppen i Malmö för två år sedan.– Det var bra, mycket bra, säger Jocke Högdahl.Kompisarna är helt eniga om att the Eagles är hur bra som helst, och givetvis ska de sjunga med - låtarna kan de. Men på en punkt är killarna inte riktigt överens.– Det finns bara en låt; Hotel California, säger Jocke Högdahl.– Take it Easy, säger Björn Alrutz Boman lika snabbt.
  • Maria Nilsson, Katarina Sakrisson och Camilla Collett, Mora
– Vi spelar själva och just nu är det bara Eagles, säger Maria Nilsson.
Tillsammans med de andra tjejerna kallar hon sig Rog dolls.
– New Kid in Town är en favorit, säger Camilla Collett.
Katarina Sakrisson öser på med en hel radda låtar och börjar själv sjunga en stump.
– Det som är bäst med Eagles är stämmorna..., säger Camilla Collet.
– De är genialiska, inflikar Maria Nilsson.
  • Kent Norin och Alf Nilsson, Krokom.– Take it Easy är min favorit, och the Long Run, säger Kent Norin.– Det finns bara en och det är Hotel California, givetvis, kontrar Alf Nilsson.Eagles-skivor hade de när det var vinyl som gällde, på senare år har det varit lite sämre med skivköpen.– När vi hörde att det här var enda stället i Skandinavien som de skulle spela var det inget snack, då var det bara att åka, säger Alf Nilsson.
  • Mats Johansson och hustrun Maritha, Umeå.– Jag har fått biljetterna i present, jag har alltid gillat the Eagles, säger Mats JohanssonUmeborna var vid arenan vid18-tiden. Givetvis stod de längst fram. – Min favoritlåt är Lying Eyes. jag kan alla låtar, även om det kan vara lite sisådär med de nyare, säger Mats Johansson.
  • Clara Nordin och Caroline Öhman, Sundsvall.Var på plats halv sex och har inte hört the Eagles live tidigare.– Jag är ett fan. Jag tycker att de är bra, men jag har ingen speciell låt som jag tycker är bäst, säger Caroline Öhman, 17 år.Kompisen Clara Nordin, 16 år, är mest med just för att vara kompis.– Vi känner oss väl inte riktigt hemma..., säger hon och ser sig omkring på den i de flesta fall betydligt äldre publiken

Sakta men säkert fylldes Norrporten arena av folk under fredagseftermiddagen. Fansen sökte sig längst fram mot kravallstaketet.

Annons

Minglarna valde att avvakta en stund i öltälten och när eftersläntrarna anlände hade det börjat regna. Försten i kön fanns på plats halv två, the Eagles skulle kliva upp på scenen åtta timmar senare.

Men halv tio hade publiken redan hunnit höra storfavoriten Hotel California - och jublat.

Anders Grundberg, Sundsvall, och Heidi Halvorsen hade rest från Norge för att vara där.

– Det här är en stor happening i stan och det är kul att gå. Det är nog evenemanget som lockar mer än bandet, säger Anders Grundberg.

Klicka på bildextra här till höger för att se mingelbilderna.

Mer läsning

Annons