Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Manga: Samurai Champloo, Paranoia Agent, Submarine 707 Revolution, Kino's Journey

Annons
Sandrew Metronome satsar på manga/anime och släpper hela fyra titlar den här veckan. Tre är TV-serier och en är en långfilm, med stora olikheter mellan dem.
I Samurai Champloo träffar vi Mugen, Jin och Fuu, två samurajer och en flicka som jobbar på ett te-hus. Det är i slutet av 1700-talet och Mugen och Jin ska avrättas, men lyckas fly. De hjälper Fuu att leta efter en samuraj som doftar som solrosor, men Fuu berättar inte varför hon letar efter samurajen. På vägen råkar de ut för allt möjligt i en blandning av komedi, våld och drama. Det är volym 3 som kommer ut den här veckan.
Av Paranoia Agent kommer också volym 3 ut. Varje avsnitt består av korta historier, öden, i dagens Japan. I första avsnittet möts tre personer över Internet och ingår en självmordspakt. När de möts i verkligheten upptäcker de att en av dem är en väldigt ung flicka, som mest påminner om Noodle i Gorillaz. Männen upptäcker de att det är svårare än de först trodde att ta livet av sig, medan de försöker rädda flickan. Avsnitten är helt olika, men de har en gemensam nämnare: en mördande pojke med ett gyllene slagträ. Under seriens gång får man veta mer om pojken.
Filmen Submarine 707 Revolution utspelar sig i framtiden, med en tydlig \"Jakten på Röd Oktober\"-känsla över sig.
Kino\'s Journey II handlar om Kino som åker runt på sina resor med sin talande motorcykel som resesällskap. De utforskar olika länder och kulturer, och serien påminner om Hayao Miyazakis filmer (exempelvis Spirited Away).
Överlag är det fyra väldigt trevliga serier/filmer som kommer, med Samurai Champloo som en personlig favorit.

Mer läsning

Annons