Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Månsson byter till buskis

Annons
Claes Månsson har gjort en hel del komiska roller genom åren och blivit folkkär på kuppen. I sommar ger han sig för första gången på att spela buskis tillsammans med Stefan & Krister i föreställningen "Två ägg i högklackat".


Varje år gör Krister Claesson och Stefan Gerhardsson välbesökta och uppskattade buskislustspel på Vallarnas friluftsteater i Falkenberg. Claes Månsson har sett många av dem, men fram till nu har han inte haft någon erfarenhet av att själv spela buskis.

- Det känns väldigt roligt och även annorlunda förstås. Men jag tvekade aldrig, jag tror inte att det är så stor skillnad trots allt. Det finns element av buskis i alla typer av föreställningar. Buskis har fått en oförtjänt dålig klang genom åren. Nu för tiden är det ju som vilken komedi eller fars som helst, säger Claes Månsson.

Sedan förra året har bröderna Nilsson blivit ovänner och delat på sig. Stefan Gerhardsson spelar som vanligt Ingmar som nu har bestämt sig för att satsa på konferens och underhållning.

Claes Månsson spelar hypokondriske pensionären Hans-Rutger som kommer till Nilssons restaurang för att äta. Han hamnar mitt i en "singelfestival" och förvecklingar uppstår naturligtvis. Krister Claesson är inte själv med i föreställningen det här året, utan står ensam för manus och regi.

- Vi har ju inte börjat repa än och jag har fått höra att det har ändrats en del i manus, så jag kan inte säga så mycket mer faktiskt. Och jag vet inte varför Krister inte är med, han kanske ville ägna mer tid åt regisserandet den här sommaren, säger Claes Månsson.

De flesta av Claes Månssons kollegor blev positivt överraskade över att han bestämde sig för att ta steget över till buskis, trots att genren kanske har en lite dålig klang hos de mer "seriösa" teatrarna.

- Alla mina kollegor som fått reda på det har sagt: "vad kul". Både de på Dramaten och de på privatteatrarna. Ulf Brunnberg, som jag gör "Omaka par" med, blev otroligt avundsjuk faktiskt, säger Claes Månsson och skrattar.

Det har redan sålts närmare 30 000 biljetter till föreställningen, och farserna har en trogen publik som kommer tillbaka varje sommar. Ordet flopp går nästan inte att nämna i samma mening som Stefan & Krister.

- Nej, det är sant. Jag har faktiskt tänkt på det där. Man blir nästan lite nervös, tänk om det går dåligt nu när jag är med.

"Två ägg i högklackat" har premiär den 3 juli och spelas till och med den 14 augusti. (PM)

Mer läsning

Annons