Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mariorna tror på seger i Juniorschlagern

/

De svenska Mariorna i gruppen M+ är fulla av självförtroende inför Juniorschlagern i Belgien på lördag. Showen sitter perfekt och de är bombsäkra på att Gränslös kärlek är den bästa låten.

Annons
Vår låt är bra, den absolut bästa. Våra dansare är fantastiska, riktigt, riktigt bra, så det känns bara roligt, säger Maria Chabo efter att ha sett de 15 motståndarna repetera sina nummer.
Bästisarna Maria Chabo och Maria Josefson som utgör duon M+ är båda 15 år och kommer från Norrköping. I oktober vann de överlägset Lilla Melodifestivalen och nu är de på plats i staden Hasselt i Belgien där Junior Eurovision Song Contest avgörs på lördag.
Vi har fått en grym, ny stil på scenen. Vi har kortbyxor och västar som är lite Emil i Lönneberga. Vi fastnade för de här kläderna efter en månads letande, säger Maria Chabo.
Hon tror stenhårt på seger för M+ trots att åtminstone några av konkurrenterna imponerar.
Alla är unika på sitt sätt och kör i olika stilar. Den tuffaste konkurrensen kommer från Spanien men Danmark och Grekland kan också bli farliga.
Antonio José för Spanien med balladen Te traigo flores ser hon som det allvarligaste hotet.
Det är en lugn låt, han har väldigt fin röst. Han rör sig bra och kan nog påverka många tittare, recenserar Maria Chabo det spanska bidraget.
Hon tror också att den självsäkre Nicolai från Danmark med r&b-låten Shake, shake, shake kan bli farlig.
Han är bra på scenen, men hans låt tycker jag inte om, kommenterar Maria Josefson.
Båda är överens om att grekerna Alexandros & Kallis bidrag \"It\'s our turn now\" låter bra. Men deras framträdande på scenen är än så länge svagt. Bättring krävs om de ska ha en chans på lördag.
Det ordnas en del utflykter och andra aktiviteter men än så länge har Maria och Maria inte hunnit lära känna sina medtävlare.
Av dem som sjunger finns det nog inga som är 15 år som vi, men vi har jättekul med våra dansare, säger Maria Josefson.
Hon är lika övertygad som Maria Chabo om att det kommer att gå bra för M+ på lördag.
Jag tror faktiskt att vi kan vinna. Folk har ju olika smak men jag tycker att vi har den bästa låten, säger Maria Josefson.
Går det som hon hoppas blir det \"värsta festen\" hemma i Norrköping. Någon popkarriär har flickorna inte hunnit tänka på. Först ska de plugga vidare och ta sig igenom gymnasiet. (PM)

Maria Chabo och Maria Josefson i duon M+ är segervissa inför Junior Eurvision Song Contest 2005 i Belgien ikväll. De representerar Sverige med den egna låten Gränslös kärlek.
Foto: Maja Suslin/Scanpix

Mer läsning

Annons