Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Markoolio blir dj i musikal

Annons
På årets Melodifestival prövade Markoolio några Travoltasteg på scen. I höst blir det "Saturday night fever" på riktigt. Den finsk-svenske rapparen har fått rollen som discjockey i musikalen på Oscarsteatern i Stockholm.


Markoolio tar ett nytt steg i musikalkarriären efter rollen som Karlsson på taket.

-- Det ska bli roligt och en riktig utmaning. Precis som det var med "Karlsson på taket", men jag klarar det här. Jag var nervösare inför "Karlsson på taket", säger Markoolio.

Den största utmaningen blir att sjunga låten "Disco inferno".

- Det är ju det som är det värsta med musikaler för mig, jag kan ju inte sjunga. Det är därför jag rappar. Vi har talat om att jag skulle kunna få stöd på något sätt av någon i ensemblen.

Erbjudandet att spela rollen fick Markoolio efter dansnumret i Melodifestivalen.

- Visst dansade jag bra? Kanske var det det som fick dem att tänka på mig. Men jag har en gång tidigare fått erbjudandet att göra rollen som DJ Monty. Det var när en engelsk uppsättning av musikalen kom till Sverige på turné, så det måste finnas något hos honom som påminner om Markoolio, säger Markoolio.

Som DJ Monty i "Saturday night fever" konkurrerar han med Tony Manero musikalens huvudperson. Dj-rollen är i musikalen större än den var i filmen. Monty är rolig men också farlig på grund av den makt han har över de dansande.

- Han gillar brudar och tycker han själv är läcker, precis som Markoolio.

Sedan tidigare är det klart att Andreas Lundstedt från Alcazar spelar Tony Manero.

Musikalen, som har premiär på Oscarsteatern i Stockholm den 15 september, bygger på filmen från 1977 där John Travolta slog igenom som killen som lever för helgens danskvällar då han är kung på diskoteket. Historien blev musikal för första gången i London 1998.

Den svenska uppsättningen regisseras och koreograferas av T J Rizzo. Sedan tidigare är det också klart att Andrés Esteche har en av rollerna. Vilka de kvinnliga skådespelarna blir har ännu inte offentliggjorts, men Markoolio tror att han får sällskap av några av de artister som tävlade i årets omgång av Melodifestivalen.

- Jag tror att det är några av tjejerna i gruppen Pay-tv som ska vara med, säger han.

Han gör i sommar en ny omgång som Karlsson på taket, den här gången på Gröna Lund i Stockholm. Markoolio spelar också in nya avsnitt av barntv-serien "Dr Mugg". (PM)

Mer läsning

Annons