Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Martin tänder i halvtid

Annons
Kastanjerna blommar och Kievs förgyllda lökkupoler glittrar i solen. En morgontrött, men ändå ovanligt laddad Martin Stenmarck gick på onsdagsförmiddagen på stadsvandring i Ukrainas försommarvackra schlagerhuvudstad.


- Nu är det halvtid och nu är jag i gång. Jag började på sparlåga, men sedan i går kväll går jag för fullt.

Då gick det svenska hoppet i Eurovision Song Contest upp på scenen och sjöng "Las Vegas" när England, Frankrike och Spanien höll schlagerfest.

- Det var otroligt häftigt. Alla sjöng med. Jag kände mig stolt som svensk. Nu jävlar, tänkte jag, vänta och se på lördag!

Morgonen började lite surt med rubriker i svenska tidningar om hur delar av den svenska delegationen tvivlat på Martin Stenmarcks vinnarkapacitet.

- Det har varit mycket sådana spekulationer, men det är nog mest en kritik för att vi inte gjort pr på samma sätt som flera av de nya länderna. Det är viktigt att inse att tävlingen har förändrats mycket på senare år. Vill man vinna måste man kanske satsa hårdare på att nå ut och visa upp sig i andra länder månaden före tävlingen.

Martin Stenmarck tycker att Sveriges Television ska avtala med alla artister som tävlar i den svenska uttagningen att den som vinner ska vara tillgänglig för pr-jobb ända fram till finalen.

- Men till sist handlar det bara om vad man levererar i rutan under tävlingen, säger Martin Stenmarck. (PM)

Mer läsning

Annons