Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mattias Andersson ska leda Backa Teater

Annons
Den Göteborgsbaserade dramatikern och regissören Mattias Andersson blir ny konstnärlig ledare för Backa Teater på Hisingen i Göteborg. Han har en gedigen erfarenhet som skådespelare och regissör på teatern under perioden 1993 till 1997. Andersson har också skrivit flera pjäser för Backa Teater, bland annat "In a dark and northern place" som i vår spelas på teatern.

Mattias Andersson är också aktiv på den internationella teaterarenan. Hans pjäser har översatts till bland annat engelska, tyska, holländska, rumänska och serbokroatiska. Han har vid många tillfällen inbjudits att representera Sverige på internationella teaterseminarier i bland annat New York, Moskva, Amsterdam, Amman och Alexandria. Backa Teaters nye chef är också nominerad till Nordiska Dramatikerpriset som delas ut vid Nordiska Teaterdagarna i Köpenhamn i juli.

"Sex, droger och våld" på Unga Klara i Stockholm, "Utanför mitt fönster" på Elverket i Stockholm, "Brott, hemtjänst, straff, pengar, pensionärsmord" på Stockholms stadsteater är exempel på pjäser av Mattias Andersson som fått urpremiär de senaste åren. (PM)

Mer läsning

Annons