Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Med magi världen runt

/
  • Trollkonstnären Joe Labero som ska utföra magiska konster inför

Från ett soligt Las Vegas till höstrusket i Sundsvall. Illusionisten Joe Labero har många järn i elden, och nästa helg kommer han med sin exklusiva show till Sundsvalls stadshus.

Annons
Joe Labero befinner sig på hotellet Caesar\'s Palace i Las Vegas. Klockan är 10 på morgonen och det är 35 grader varmt ute. Han ser inte fram emot att komma tillbaka till den begynnande hösten i Sverige, tvärtom har han bara positiva saker att säga om den legendariska spelstaden som ligger mitt i Nevadaöknen i USA. Dit åker han för att få inspiration och för att träffa folk. Bland annat är han bekant med Howard i Backsteet Boys. Det händer att de träffas och äter middag tillsammans.
Men Joe Labero spelar inte.
Jag gillar Las Vegas. Man ska gå på bra restauranger, shoppa och ha kul här, säger Joe Labero.
Sedan han var tolv år och fick sin första trollerilåda har Joe Labero satsat på att bli en professionell illusionist. Sex år senare hade han nått sitt mål. I snart 25 år har Joe Labero kunnat försörja sig på att såga sig själv i bitar, få både människor och ting att sväva och trolla ringar från publikens fingrar. Och aldrig slutar åskådarna att förundras.
Det är en gammal ädel konst att bluffa, avleda och roa folk med magi, säger Joe Labero.
Jag tror att människor fascineras av känslan av att bli lurad på ett professionellt sätt.
Att hålla igång år efter år är ingen lätt sak. Nya trick måste skapas, övas in och bli till perfektion.
Det är dilemmat, det är precis som med alla artister. Man måste skapa nytt hela tiden, men det är jobbigt - det tar tid, kraft och energi. Man försöker få inspiration av andra. Man tar gamla trick, man packar om, hittar nya idéer och förfinar och utvecklar dem, ändrar presentationen och musiken. Vi satt fyra dagar i Sverige innan jag åkte hit till Las Vegas och bara pratade nya idéer. Men från det till verklighet det är som att skriva en platta, det kan ta flera år.
Trots det så kunde Joe Labero inte trivas bättre med det han gör. Men när han börjar prata semester inser man snart att Joe Labero aldrig slutar jobba ens när han är ledig.
I sommar har jag varit ledig ganska mycket, jag har gjort ganska roliga grejer. Jag var på Gotland och Öland, där jag uppträdde på kronprinsessans födelsedag. Jag har varit på trevliga platser och haft kul och ändå jobbat. Jobbet finns alltid där när man arbetar åt sig själv det är promotion, biljettbokningar, intervjuer...
Det är en väldigt tuff värld. Man får offra väldigt mycket annat som kompisar och relationer, men samtidigt får man uppleva så mycket andra fantastiska grejer. Det är det som är det svåra i livet man kan inte få allt.
Tack vare de många resorna har Joe Labero fått resa världen över och har sett en mängd spännande länder.
Jag var nyligen i Thailand i 2 veckor, och ska ner dit igen till nyår och köra en show. Det är kul att kunna kombinera nytta med nöje, få lite sol så här på hösten.
I Thailand var han också under julhelgen förra året, och hamnade mitt i Tsunamikatastrofen.
Det var fruktansvärt. Det var en krigszon. Det kändes så skönt att komma tillbaks nu och se återuppbyggnaden. De har hämtat sig otroligt bra där borta. Klart att de undrar var turisterna är, men jag tror att de kommer att klara sig. Thailändare är fantastiska människor.
Redan för 15 år sedan, när Joe Laberos pappa tragiskt gick bort, så slutade Joe Labero att skjuta upp saker till senare. Han försöker leva i nuet, och flodvågskatastrofen påminde honom om det.
Livet hänger på så små marginaler. Jag tänker alltid att man måste leva NU. Det finns inget \"senare\". Det är så många som säger \"när jag blir pensionär...\". Så sa min pappa, men han fick hjärnblödning när han var 58 år och dog. Prästen sa \"gör det nu\" till mig på pappas begravning. Det spelar ingen roll VAD du gör; det kan översättas på ditt liv.
Nästa helg dyker Joe Labero upp i Sundsvall, den här gången med en lite mindre föreställning.
Jag ville göra en mer intim show i en trevlig och nära miljö, en upplevelse som man inte kan få i en idrottshall eller teatersalong. Det blir close-up-magi och folk får delta och agera. Det blir en helkväll med musik, magi och mat, berättar Joe Labero.

Mer läsning

Annons