Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Medina söker sina rötter

Annons
Sedan debuten "Fullblood" har det gått rakt upp för hiphopduon Medina. Bra recensioner och ett varmt mottagande från publiken har gett killarna självförtroendet att experimentera och växa med musiken. Våren är fullbokad - och i sommar väntar Roskildefestivalen.


Sam-E och Alibi som utgör "Medina" är väl medvetna om att man som svensk hiphopartist hänger

på en skör tråd - ära och berömmelse försvinner lika fort som de kommer. Fyra spelningar i veckan och en fullbokad sommar ska visa att killarna är lika starka live som på skiva. Målet är en engagerande show med riktiga musiker, inte bara en dj och två killar med varsin mikrofon.

- Vi är ett liveband i grunden. Sedan träffades vi ju också när vi båda åkte runt med hiphopgruppen Fjärde världen. De presenterade oss för varandra, säger Sam-E.

Själva tror de att det var mer än tillfälligheten som förde dem samman. Deras gemensamma tunisiska arv, en uppväxt med nordafrikanska harmonier och en stark kärlek till musiken har skapat deras unika sound - svajande hiphopbeats blandat med orientaliska och afrikanska toner.

- Vi är uppvuxna med den typen av musik och planerar att blanda in den mer och mer. I grunden är vi väldigt lika. Båda är envisa men vi känner verkligen varandras musik, säger Alibi.

Det killarna sett olika på har de alltid löst i studion. Av de 49 låtar som de gjort har de dock bara varit oense om två. Men vilken låt som blir nästa singel har de inte bestämt ännu.

- Det är ett viktigt val, den nästa singeln måste hålla hela vägen fram till sommaren. Videon måste vara grym och påkostad, så vi hoppas mycket på skivbolaget, säger Sam-E.

Trots Medinas hektiska spelschema har de haft tid att arbeta med två nya skivor. Dels blir det en uppföljning på "Rumble in fiskayet", en mixtape de gjorde före fullängdsskivan "Fullblod". På den skivan går de tillbaka till hiphopen och har tonat ned influenserna från orientalisk och afrikansk musik.

Men killarna arbetar också på en arabisk skiva som de hoppas ska släppas i slutet av augusti.

- Det är mer smärta och inlevelse i det arabiska språket. Det tar visserligen längre tid att skriva men slutresultatet blir bättre. Vi hoppas på lansering i Tunisien också men där är det inte cd som gäller utan kassett. Sedan måste vi göra en massa gigs där nere för att kunna slå igenom, säger Sam-E.

Men trots alla framgångar finns det fortfarande mål de strävar efter.

- Drömspelningen vore Madison Square Garden med Jay-Z som förband, säger Sam-E. (PM)

Mer läsning

Annons