Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Melpo Mene på turné med 22 Pistepirkko

Annons
Melpo Mene gör finstämd pop i singersongwriter-anda. 22 Pistepirkko gör sedan decennier tillbaka egensinnig rock. I maj åker de på turné tillsammans.


Visksjungande Melpo Mene från Stockholm har fått fin kritik för sin lågmälda gitarrbaserade pop. Efter ep-skivorna "Hello Benjamin" och "Don´t save me" släppte han i höstas sitt debutalbum "Holes". I maj är han aktuell med sin första större turné, som uppvärmare till finska veteranerna 22 Pistepirkko. Turnén kör i gång i Norrköping den 12 maj och avslutas i danska Ålborg den 22 maj.

- Det var ju inga man trodde att man skulle spela med. Jag har ingen relation till dem, jag har bara hört lite grann och tyckte att de var okej, säger Erik Mattiasson, som är Melpo Menes riktiga namn.

Detta är din första lite större turné, eller hur?

- Ja, det är ju därför det känns roligt. Det här är ett område där jag ville att det skulle rulla på lite mer. Hittills har jag mest haft småspelningar på kaféer och sådant. Men så dök detta upp och kanske gör det att man får möjlighet att komma ut och spela lite mer.

I augusti släpper Melpo Mene "Holes" även i Japan, vilket han upplever som en aning abstrakt. Han har aldrig varit där och har heller inte fått så mycket respons just därifrån.

- Som jag har förstått det är det en vansinnig marknad där. Men det är nog fördelaktigt att komma från Skandinavien, säger han.

I dagarna blir hans nya ep "Dream about me" färdig. Den släpps i augusti och kommer att innehålla två låtar från albumet och de två nya låtarna "Jedi" och "The reason I lay here". Precis som på plattan "Holes" är stjärnskottet Anna Ternheim med och körar på några av låtarna.

- Från den ena kan vi vänta oss en sällsynt skönhet, ha ha. Nej, men det är ganska vackert och spännande. Den andra är lite mer humoristisk och cool, lite umpa-umpa whiskybar-piano sådär. Den är faktiskt rolig. (PM)


Turnéplan:

12 maj Norrköping, Studenthuset

13 maj Sundsvall, Pipeline

14 maj Stockholm, Debaser

18 maj Göteborg, Sticky Fingers

19 maj Malmö, KB

20 maj Köpenhamn, Lille Vega

21 maj Odense, Rytmeposten

22 maj Ålborg, Studenterhuset

Mer läsning

Annons