Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Memphis lockade Louise tillbaka

Annons
Tacka skivbolaget Memphis International för Louise Hoffsten. Det var nämligen de som fick henne att ompröva sitt beslut om att lägga av med musiken. Resultatet av samarbetet heter "From Linköping to Memphis" och spelades in i USA.


Musikbranschens upp och nedvända värld fick Louise Hoffsten att tappa lusten till musiken. Hon stod utan skivkontrakt och hade allvarliga planer på att hitta en annan försörjning. Men när folket på det amerikanska skivbolaget hörde av sig och ville släppa en skiva med henne, ändrade hon sig. De hade tidigare släppt hennes album "Blues" i USA och Louise Hoffsten var nöjd med dem. Men det var inget självklart beslut.

- Jag hade inte skrivit musik på väldigt länge och kände mig minst sagt ringrostig så jag tvekade lite av den anledningen. Men också för att jag inte visste någonting om vilka musiker jag skulle jobba med och så. Dessutom hade jag ju blivit mamma. Men jag tyckte så mycket om människorna på bolaget. De hade gjort ett så fint jobb med den förra plattan så jag kände att jag ändå ville göra det, säger hon.

Louise Hoffsten tillbringade två intensiva veckor i studion i Memphis. Och det är inga duvungar som medverkar på skivan precis. Bland annat är det Steve Potts från Booker T & the MG´s som står för trummandet och Stax-legenden Lester Snell som spelar keyboard.

- Det är klart att det var väldigt coolt att träffa sådana killar och jag var lite nervös innan. Men jag förberedde mig så noga att det släppte efter ett tag. Och jag kunde ju inte sätta upp dem på en piedestal bara för att de har spelat med många av mina hjältar, det skulle inte funka. Men det var ett jäkla sväng i de där killarna och vi pratade verkligen samma musikaliska språk, säger Louise Hoffsten.

Hon har inte planerat in någon turné utan nöjer sig med att fira plattan med spelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö. Hon backas upp av ett åttamannaband och spelar låtar från den 19 år långa karriären. Premiären sker på Rival i Stockholm den 7 september, dagen efter Lousie Hoffstens 40-årsdag.

- Min man frågade hur jag ville fira min födelsedag och sa "om jag känner dig rätt så vill du väl spela". "Jaa", sa jag och så blev det. Efter Stockholm gör vi samma show i Göteborg den 16 och Malmö den 17. (PM)

Mer läsning

Annons