Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mer sång och dans på Gröna Lund

Annons
Soundtrack of Our Lives, Sten och Stanley och Markoolio - programmet är blandat och nyckelordet är folklighet när Gröna Lund i sommar öppnar portarna för en ny sommar.


Det putsas och skruvas och testas överallt på Gröna Lund, mycket är kvar att göra innan tivolit öppnar den 24 april. I år inleder Gröna Lund en femårig förändringsplan. Tivolit ska bli ett ställe dit man lika gärna går för att lyssna på musik, dansa och äta som för att åka karusell. Ett steg i förändringen är dagliga artistuppträdanden under hela säsongen.

På Stora scenen är det fortfarande sparsamt med de stora pop- och rockartisterna. Thomas Di Leva, Soundtrack of Our Lives, Alcazar och Bergman Rock är de enda som gör egna framträdanden i år.

Men från den 27 maj och fem fredagar framåt spelas tv-underhållningen "Sommarkrysset" in där, med Peter Settman som programledare och en rad kända svenska artister Dessutom hålls Gröna Lunds välgörenhetsgala Childhood-dagen den 22 maj med bland andra Nanne Grönvall och Peter Jöback på scen. Den 7 maj avslutas Pridefestivalen på Grönan och den 17 augusti hålls den traditionella Okej-dagen med en rad tonårsidoler på scenen.

Den som vill se en särskild artist kan i stället ta sig till Lilla scen i år. Där hålls i år ett trettiotal konserter där Gröna Lunds husband underhåller. Varje kväll dyker en gästartist upp. På listan finns bland andra Pernilla Wahlgren, Anne-Lie Rydé, Shirley Clamp, Olsen Brothers och Roger Pontare.

Dansbanan har varit stängd i många år, men i år får alla danssugna tillbaka den efterlängtade rotundan. Veteranerna Sten & Stanley spelar på nypremiären den 25 maj, därefter följer flera av de namnkunnigaste svenska dansbanden, som Barbados, Arvingarna, Lasse Stefanz och Streaplers. Onsdagar är den säkraste dagen om man vill svänga på benen.

För barnen står en liten Pippi-musikal på programmet under en stor del av sommaren. Men höjdpunkten för barnen blir nog i stället en minivariant av "Karlsson på taket"-musikalen med Markoolio på scenen som Karlsson.

- Det är kul att kunna göra något för barn som kanske inte hade råd att se mig på Göta Lejon. Jag sjunger och jag kommer att flyga, så det blir ganska likt musikalen, men lite mindre, säger Markoolio, som också kommer att ha Lillebror med på scenen. (PM)

Mer läsning

Annons