Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mercurypriset till Anthony & the Johnson

Annons
Det hyllade bandet Anthony & the Johnsons blev årets vinnare av det brittiska Mercurypriset, skriver BBC News. De belönades för skivan "I am a bird now" och tog därmed hem priset mitt framför näsan på storheter som Bloc Party, Coldplay och Kaiser Chiefs. De sistnämnda är några av dem som har riktat kritik mot valet av Anthony & the Johnson. Anledningen är att bandets sångare, engelskfödde Anthony Hegarty, under de senaste 20 åren har bott i USA och därför enligt vissa inte borde vara aktuell för priset. Hegarty själv hävdar dock att han är brittisk och att har fortfarande har brittiskt pass.

- Alla har självklart rätt till en åsikt men jag är verkligen brittisk, sa Anthony Hegarty till BBC News.

Han var mycket glad efter att han mottagit priset och checken på drygt 250 000 kronor och sa att han kände sig mycket hedrad. Han har länge varit ett original i New Yorks konstvärld och berättade att han aldrig ens har tänkt på att få framgång eller vinna priser.

- Jag är inte 22 år gammal utan 34 och jag har haft ett långt vuxet liv inom konsten. Det här är en fantastisk ny fas i mitt liv som jag inte hade räknat med. (PM)

Mer läsning

Annons