Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Playstation 2

Annons

Den förra delen i Konamis smygarserie Metal Gear Solid fick ta emot en hel del kritik. Största hatobjekten var den lätt fjolliga Raiden, de timslånga codecsamtalen och den extremt löjliga handlingen. Till trean har därför Hideo Kojima tagit till sig kritiken och levererar på många sätt ett mer genomtänkt äventyr som överglänser föregångaren.
Ta bara en sån sak som handlingen. Snake Eater utspelas tiden före alla andra spel i Metal Gear Solid-serien och låter oss därför se intressanta kopplingar till redan kända karaktärer. Lyckligtvis spårar handlingen aldrig ur som den gjorde i tvåans sista timmar, utan väver ihop hela säcken på ett så vackert sätt att det nästan tåras i ögonen. Mellansekvenser av den längre sorten existerar med andra ord fortfarande, men codecsamtalen är, tack och lov, ordentligt förkortade.
Det är många småsaker som är nytt i Snake Eater. Som titeln skvallrar om ska det ätas ormar och andra djur för att man ska kunna hålla sig pigg och kry. Blir man sjuk eller skadad finns det ett sjukvårdsläge där Snake får sy, bandagera och rengöra sina sår för att hälsan ska kunna återfinnas. En ny kamouflagemeny har även tillkommit som ersättare till radarn där det gäller att matcha rätt uniform och ansiktsmålning till underlaget.
Alla dessa nyheter får dock spelet att tappa tempo när man ständigt och jämt måste gå in i menyer. Det, tillsammans med en lite bristfällig kamera, gör att Metal Gear Solid 3 inte riktigt når upp till den fullpott som det finns potential för. Men såklart är det ändå ett superspel och bland det bästa actiongenren har att erbjuda i vår.

Mer läsning

Annons