Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metal i massor på Pipeline

/

Brutala och hårda takter väntar Pipeline i oktober. Under två kvällar kommer sex band med Defleshed och Setherial i spetsen att drabba besökarna med skoningslös metal.

Annons
Det finns ett stort intresse i Sundsvall för musiken. Det är många svartklädda på stan som gillar det här, säger Daniel Mikaelsson, en av arrangörerna.

Vi har försökt hålla hög kvalité på banden, och välja band som inte spelat i Sundsvall på länge, säger Daniel Mikaelsson, som tillsammans med Katarina Johansson arrangerar galan. Sen ville vi få en bra bredd, det finns så mycket genrer inom metal.
Uppsalabandet Defleshed har hållit på sedan 1991 och gav ut en platta så sent som i våras. Sundsvallsbandet Setherial har inte spelat i Sundsvall sedan 1995, så det är verkligen på tiden. My own grave och Syn:drom, båda från Sundsvall, ska också spela. My own grave är skivaktuella i oktober, och Syn:drom har lovat att presentera mycket nytt material som de filat på under det senaste året. Övriga band är Souldrainer (Östersund) och Ambulance (Östersund/Umeå).

Det hela kommer att utspela sig den 14-15 oktober, och galan anordnas med stöd av Sensus Studieförbund, och Ung pott, som ger kommunalt stöd till ungdomar som engagerar sig i liknande aktiviteter.

Enligt Katarina Johansson är det delvis en stödgala för Pipeline också, i och med att alla band utom Defleshed ställer upp gratis. Allt överskott går till Pipelines överlevnad.

Janne Hallman


Fakta/spelordningen på metalgalan

Fredag: My own grave, Ambulance, Setherial

Lördag: Syn:drom, Souldrainer, Defleshed

Mer läsning

Annons