Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Metallica förband till Rolling Stones

Annons
Metallica blir förband åt Rolling Stones när Mick Jagger och hans mannar rockar loss i San Francisco i november. Det kan bli den svåraste utmaning som Rolling Stones har ställts inför sedan James Brown var förband åt bandet för 41 år sedan, skriver nyhetsbyrån Reuters.

"Efter att ha upplevt spänningen i att spela med några av våra personliga hjältar, som AC/DC, Deep Purple, Iron Maiden och Ozzy, hur skulle vi kunna säga nej till det ultimata rockbandet, som på något sätt är ansvariga för allt det här?", skriver Metallica i ett mail till sina fans.

Konserterna i San Francisco hålls den 13 och 15 november. Rolling Stones har alltid haft kända artister som förband, men den som har varit allra svårast att matcha hittills är The godfather of soul, James Brown. 1964 värmde han upp publiken inför Stones framträdande i Santa Monica. Han hade svurit på att de nervösa britterna skulle önska att de aldrig satt sin fot i USA och gjorde ett karaktäristiskt energiskt liveframträdande. Rolling Stones klarade dock provet och gratulerades efteråt av Brown. (PM)

Mer läsning

Annons