Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Miguelito festar på Oscar

Den har tagit över ett år att göra men nu är Miguelitos nya video äntligen klar. I kväll firar Sundsvalls största glädjekollektiv med premiärvisning och liveframträdande på Oscar — och med Papa Dee som dj.

Annons
Redan förra sommaren berättade Miguelitos låtskrivare och motor Micke Rosén för ST att Miguelito jobbade med en videoinspelning. I juni för nästan exakt ett år sedan samlade bandet vänner och bekanta, drog ut på karnevaltåg på Sundsvalls gator och filmade grunderna till låten Dançando na rua.
Men det färdiga resultatet har dröjt. Först nu är Miguelitos video klar att visas.
Det är olika anledningar till att det tagit tid. Framför allt har den gjorts på ideell basis vilket inneburit att folk har jobbat när de haft möjlighet. Vi har varit ivriga, men man får ha lite is i magen, säger Micke Rosén och skrattar.
Men trots väntan, eller kanske just därför, är det en nöjd Micke Rosén som berättar om slutresultatet. Den sprakande sommarvideon har färgsatts av konstnären Christian Beijer, och Kristoffer Lönnå har skött redigeringen.
Nu ska vi skicka ut den till tv-stationer, arrangörer och andra som kan vara intresserade. Jag hoppas att den kan ge en slags känsla för vad vi gör. Dessutom visar den upp Sundsvall från sin absolut bästa sida, säger han.

Firar rejält
För att fira att videon äntligen är klar ställer bandet till med en rejäl fest på Oscar ikväll. Förutom att visa sitt nya alster gör Miguelito två spelningar och laddar med tre vassa dj:s en av dem den inte helt obekante sångaren och radioprofilen Papa Dee.
Det ska bli jättekul att Papa Dee kommer. Han har faktiskt följt Miguelito ända sedan 2001 när han spelade en låt i P3 Rytm för första gången, säger Micke Rosén.
Det åtta medlemmar starka salsa-, reggae-, funk- och allt-möjligt-kollektivet är intakt. Nästan. I julas tog Åsa Jonzon över rollen som sångerska efter att Simone Eriksson fått ett jobb i Stockholm och flyttat dit.
Vi fortsatte att spela tillsammans ett tag, men det var svårt att få kontinuitet. Åsa har en annorlunda stil och sjunger ljusare, så det har påverkat musiken lite, säger Micke Rosén.
Efter kvällens fest väntar en spelning på helgens Showdown-festival i Härnösand. Men det kan bli det sista tillfället att se Miguelito live på länge. Trots att deras musik är som gjord för årstiden planerar bandet att låsa in sig i studion i sommar.
Vi har fått en del förfrågningar om spelningar men just nu vill vi koncentrera oss på låtskrivandet. Man har ju lärt sig att saker tar längre tid än man tror, men vi har mycket material som är relativt klart.
Vad ska hända med inspelningarna?
Nåt av det kommer vi att släppa i sommar, kanske som singel.
Hur låter det nya materialet?
Det går åt alla håll som vanligt. En massa olika stilar. Det känns otroligt skönt att vi inte har nischat oss och försöker göra 1970-reggae eller bli ett salsaband. När det gäller Miguelito så vill vi blanda och ge utifrån de influenser vi har. Vi vet aldrig hur en låt kommer att bli förrän den är klar, säger Micke Rosén.

Mer läsning

Annons