Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mindre stök i Luuks nya show

Annons
"Sen kväll med Luuk" var pratshow i dess största och bullrigaste form. Nu prövar Kristian Luuk motsatsen. I "God natt, Sverige" sätter han sig ensam med en gäst i studion.


- Idén är att det är en gäst, ett möte. Ingen musik, inga sketcher, men en gäst som får chans att tala till punkt, säger han.

I "Sen kväll med Luuk" var det inte så mycket av den varan. Några få, lite skruvade och väl valda frågor var allt som hanns med, oavsett om gästen var en internationell kändis som Madonna eller kronprinsessan Victoria.

Hans nya program kommer mer att likna STV:s "21.30". En gäst placeras ensam i fokus under en halvtimme. "God natt, Sverige" är en halvtimme långt och ska sändas från tisdag till torsdag, med start den 12 april. Det nya konceptet testas fram till i början av juli.

Luuk ska dela jobbet med en annan programledare, men tanken är att han ska leda ungefär två av tre shower. Det är ännu inte bestämt vem hans kollega blir. Men det är alltså pratshowproffset Luuk som fått bestämma upplägget.

- Det jag tycker är roligast med det här jobbet är mötena med människor. Nu får jag göra mycket mer av det.

Trots det mindre formatet hoppas han fortfarande att han ska kunna locka de stora gästerna.

- I stort sett ska det vara samma typ av gäster som i "Sen kväll med Luuk", stora stjärnor. Men nu kan vi vara mer aktuella. Det finns utrymme att ta in en gäst som inte är superkänd, men som under dagen har gjort något som gör dem superintressanta. Det skulle ha kunnat vara Fabian Bengtsson just efter han blivit fri, om han skulle ha velat. Ingen visste vem han var innan han blev kidnappad.

Är inte risken stor att du sitter och pratar med samma människor som just intervjuats i nyhetssändningarna?

- Nej, tanken är att vi ska ha våra gäster i studion före dem, säger Luuk.

Han konstaterar nöjt att hans redaktion är placerad mittemellan nöjet och nyheterna på TV4. Det är där han vill att känslan i programmet också ska hamna.

- Att blanda högt och lågt är min stil. Så det blir allvar blandat med knasboll-frågor. Sådan är jag. (PM)

Mer läsning

Annons