Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Minifestival på Norra berget

/

Den 20 augusti ordnas en minifestival på Norra berget. Adrian & The Youngguns, Postplay och Luleåbandet Park Hotel spelar.

Annons
Initiativet till minifestivalen kom från bandet Adrian & The Youngguns.
Vi har ju ett lite egoistiskt syfte, eftersom vi själva vill spela live, säger Adrian Lindberg, sångare och gitarrist i Adrian & The Youngguns.
Men det är också kul att band som vi själva vill se kommer och spelar, fortsätter basisten Dan Backlund.
Särskilt nöjda är de över att indiepoparna i Park Hotel kommer. Bandet frontas av Mattias Alkberg BD:s trummis Christian Ramirez.
Adrian & The Youngguns har bara funnits sedan oktober förra året, men har ändå hunnit med en hel del spelningar i bland annat Sundsvall, Uppsala, Jönköping och Hudiksvall. Från flera håll har önskningar kommit om att bandet ska komma tillbaka och spela. I höst är två spelningar på Jönköpings kårhus redan inbokade. Allt detta med bara en demo i ryggen, men nästa vecka börjar inspelningen av en ny demo.
Den första demon var ett experiment för att höra hur vi låter, berättar Adrian Lindberg. Nu när vi har spelat tillsammans ett tag känns det som om vi har något att gå på.
Att det tog så kort tid för bandet att bli samspelta är ingen tillfällighet. Tre av medlemmarna i The Youngguns är med i ett annat band, New Art, som har spelat tillsammans längre. Så redan i början visste de var de hade varandra.
En annan anledning till att ordna festivalen var att musiklivet i Sundsvall dör ut lite på sommaren.
Vi tänkte att eftersom det inte finns några riktiga speltillfällen under sommaren, så får vi väl arrangera vår egen grej, säger Adrian Lindberg.
Festivalen hålls den 20 augusti på Norra bergets nybyggda utomhusscen. Det är helt gratis, tack vare god hjälp från Ung pott som är med och finansierar.
Jag hoppas att det bli en ledstjärna för andra att arrangera liknande evenemang, säger Adrian Lindberg. Det finns ett stort musikintresse i Sundsvall, samtidigt som det inte finns något stort forum för ny musik.

Mer läsning

Annons