Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Mjukstart för Martin Stenmark i Kiev

Med Gogol under ena armen och mikrofonstativet under andra har Martin Stenmarck inlett sin väg mot finalen i Schlager-EM.
Första repetitionen handlade mest att om att lära känna scenen och kolla att allt det tekniska fungerade.

Annons
Jag måste erkänna att jag gick ut ganska löst. Jag är en tävlingsmänniska. Jag behöver en publik för att bli riktigt laddad, så jag gick upp på scen och softade, säger han efter att repetitionerna och den internationella presskonferensen är avklarad.
Las Vegas sitter som huggen i sten i hjärnorna på Martin Stenmarck och hans dansare och körsångare. Veckans repetitioner handlar om att anpassa uppträdandet efter scenen och kamerorna.
Scenen känns jättebra. Det går att göra otroligt mycket med den. Det är först nu på plats som vi kan börja laborera med den.
Martin Stenmarck vaknade upp i ett försommarvarmt Kiev. Han har pluggat på i förväg och har koll på såväl fakta om Ukraina som dess store författare Gogol, men han var ändå glatt överraskad av staden.
Jag hade hört att Kiev skulle vara en vacker stad, men det här var över förväntan. Ukraina är ett coolt land. När jag vaknade i morse smet jag ut och gick på en promenad på gatorna runt hotellet. Det var verkligen mysigt.
Tremiljonersstaden Kiev har tagit Eurovisionsschlagerfestivalen till sitt hjärta. Med unga engelsktalande volontärer i på flygplats, hotell och vart och vartannat gathörn har arrangörerna bestämt sig för att lämna ett gott intryck.
Och det har Martin Stenmarck också. På onsdagen tar han med pressen på en stadsvandring för att bli plåtad i pittoreska miljöer och på torsdagen ska han krama barn framför kamerorna. Då besöker han SOS Barnbyars första by i Kiev. Först på fredagen börjar det bli allvar, med genrep inför publik. (PM)

Martin Stenmarck lade inte allt sitt krut på repetitionen på måndagen i Kiev. Han sparar sig till den stora finalen.
Foto: Leif R Jansson/Scanpix

Mer läsning

Annons